IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE IZ LAKTAŠA U PANICI: Ima samo jedan cilj, želi se spasiti i neće birati sredstva… (foto)

Panika koja je zahvatila Dodika obuzela je i njegove stranačke kolege i koalicione partnere, koji su svjesni da će ih Dodik bez razmišljanja žrtvovati da spasi sebe…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 24.12.2021… 00: 32… MILE IZ LAKTAŠA U PANICI: Ima samo jedan cilj, želi se spasiti i neće birati sredstva… (foto)

Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, odavno ne zanima bolji život građana Republike Srpske, već samo lični interes i kako da zaustavi kako svoje, tako i krivično procesuiranje njemu najbližih ljudi za kriminal i korupciju.

Kako BN saznaje iz dobro obavještenih izvora, ,Dodiku se žuri sa osnivanjem Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske jer mu je prioritet da pravosuđe u Republici Srpskoj stavi pod punu kontrolu i tako spriječi procesuiranja za kriminal i korupciju u brojnim istragama koje se vode protiv njega, ali i protiv članova njegove porodice i najbližih saradnika.

Trenutno, njegov glavni cilj je, kako tvrdi izvor BN-a da Tužilaštvo i Sud BiH nemaju nadležnost na teritoriji Republike Srpske, što bi mu sa leđa skinulo dobar dio tereta koji ga u posljednje vrijeme žestoko pritišće. 

Dodik je u stalnoj je panici otkako je izgubio utjecaj u Tužilaštvu BiH, jer zna da ima nekoliko “aktivnih” predmeta koji više ne skupljaju prašinu u ladicama, što je bio slučaj posljednjih desetak godina. 

Čitaj još:   Erdogan osudio armensko kršenje mirovnog sporazuma iz 2020. godine... (foto, video)

Kako saznaje BN, jedan od predmeta u kojem se Dodik tereti je “pranje” novca za kupovinu vile u Beogradu, istraga oko afere “Ikona”, kao i druge krivične aktivnosti o kojima je domaće tužilaštvo obaviješteno i od strane međunarodnih kolega, nakon što su dešifrovane komunikacije koje su se vodile putem kriptovanih telefona, aplikacijama “Sky”  I “ANOM”.  

Panika koja je zahvatila Dodika obuzela je i njegove stranačke kolege i koalicione partnere, koji su svjesni da će ih Dodik bez razmišljanja žrtvovati da spasi sebe.

Tvrdnjama da je ponosan kako funkcionišu institucije Republike Srpske, Dodik javno “tješi” sebe i ljude oko sebe, koji su ovih dana po raznim osnovama na saslušanjima kod pravosudnih i policijskih struktura…

Dodik je, kako tvrdi isti izvor, svjestan da se obruč steže i da mu vrijeme ne ide na ruku, bez obzira na njegovu spremnost da napravi još jedan politički zaokret i odustane od formiranja Vojske Republike Srpske i vrati nadležnosti u oblasti finansija.

Čitaj još:   KAKO SE DOŠLO DO OVOGA: Djeca da siluju djecu, i da sve to snimaju... (fotoi video)

izvor BN

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more