IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA PRAVILA IZ BERLINA: Njemačka skinula BiH sa liste visokorizičnih zemalja, kako naši građani mogu ući u ovu prijateljsku nama državu… (foto)

Bosna i Hercegovina od sutra, 25. decembra više neće biti zemlja visokog rizika za ulazak u Njemačku…

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24.12.2021… 08: 32… NOVA PRAVILA IZ BERLINA: Njemačka skinula BiH sa liste visokorizičnih zemalja, kako naši građani mogu ući u ovu prijateljsku nama državu… (foto)

Ova informacija objavljena je na stranici Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini…

Informacija je objavljena na stranici Ambasade Njemačke u našoj zemlji.

– Uprkos tome, molimo da vodite računa o informacijama u vezi s ograničenjima koje su objavljene na sljedećim stranicama te da mislite na digitalnu prijavu boravka – stoji u objavi na stranici Ambasade Njemačke u BiH.

Prilikom ulaska naših građana u ovu zemlji, moraju posjedovati dokaz o testiranju, dokaz o oporavku ili dokaz o vakcinaciji. Načelno vrijedi da testovi na COVID-19 (antigenski test ili PCR testovi) u (planiranom) trenutku ulaska smiju biti maksimalno stari 48 sati. I

Čitaj još:   AMERIČKI MEDIJI: "Trump je Erdoganu dao ZELENO SVJETLO za napad na Siriju"!

zuzetak predstavljaju ulasci putem neke transportne kompanije (npr. aviokompanije), jer u tom slučaju PCR testovi ne smiju biti stariji od 48 sati u (planiranom) trenutku početka putovanja (npr. vrijeme polijetanja); antigenski testovi i u slučaju putovanja s nekom transportnom kompanijom u (planiranom) trenutku ulaska smiju biti stari maksimalno 48 sati.

Građani BiH, koji posjeduju ove dokaze, moći će ući u Njemačku bez karantina.

http://iBalkan.net

EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Krizni štab KS- a donio novu naredbu, u primjeni od sutra… (foto)

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu Read more