IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPOZICIJA poručila parlamentarnoj većini: VLADA JE OD VAS NAPRAVILA TASTER POSLANIKE, “Ćutite kao ikebane”

Opozicioni poslanici komentarisali su danas to što se ni ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ni bilo ko drugi iz Vlade nije tokom diskusije obratio predstavnicima građana povodom Prijedloga budžeta, ali i drugih ključnih akata koji su na dnevnom redu, a čiji je predlagač Vlada.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević je, komentarišući današnju raspravu o Budžetu, kazao poslanicima vlasti da su postali taster poslanici.

On je kazao kako mu je žao što niko iz resornog ministarstva ne želi građanima da pojasni bilo šta o prijedlozima zakonskih akata koji su na dnevnom redu.

“Iskulirali ste ih za 10”

“Ali mi je još žalije parlamentarnu većinu. Ovo se nije dešavalo u višepartizmu, da neko iz Vlade pretvori parlamentarnu većinu u ono što su oni nekad govorili – u taster poslanike. Ministar (Spajić) ih ne uvažava ni do te mjere da ne želi ni da se izjasni da li je ono što su govorili o Budžetu smisleno”, poručio je on.

Konjević je ‘čestitao’ Spajiću.

“Pred čitavom crnogorskom javnošću, ministre Spajiću, želim da kažem – svaka Vam čast. Ovakav odnos prema parlamentarnoj većini koja će, kako kažu, suprotno stavu da glasa za Vaš Budžet, a da ih Vi ovako iskulirate – to je za deset”, dodao je.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević pisao tužiteljki Jovanović: Saslušajte DRITANA Abazovića, neka dokaže da sam “ZAŠTITNIK MAFIJE”...

“Ćutite kao ikebane”

Tome se priključio i Damir Šehović (SD), koji je pitao predstavnike izvršne vlasti kako mogu da ćute.

“Ja vas ne razumijem. Pa vi ste poslali ove zakone u skupštinsku proceduru. Kako možete da ćutite, da date sebi za pravo da se ne javite za riječ, da nam ne objasnite šta ste to planirali sa akcizama, kakve su to promjene sa porezom na dohodak fizičkih lica, da odgovorite građanima igrate li se vi sa zdravstvenom zaštitom. Vi ćutite kao ikebane”, rekao je on.

Jevto Eraković (DPS) dodao je kako ministar Milojko Spajić nije udostojio članove Odbora za zdravstva ni prisustva kada je raspravljano o ključnim aktima koji se tiču te oblasti.

“Upoznali smo Vas za ovih godinu i Vi ste samo majstor opštih mjesta i fraza, a ne konkretnih ideja i prijedloga”, ocijenio je.

Čitaj još:   "Vulin je odlučio, Srbija u Uniji- njet" (video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more