IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDAO SE MACAN: Zet odbjeglog ratnog zločinca, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca… (foto)

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, a na prijedlog Tužilaštva KS koje je naredilo i raspisivanje potjernice…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 24.12.2021… 08: 32… PREDAO SE MACAN: Zet odbjeglog ratnog zločinca, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca… (foto)

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se jučer nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec dana.

Za Aleksandrom Macanom je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. On se predao direktno Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, a na prijedlog Tužilaštva KS koje je naredilo i raspisivanje potjernice.

Podsjetimo, SIPA je uz asistenciju MUP- a Kantona Sarajevo, MUP- a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) 4. novembra provela akciju s ciljem hapšenja ubica dvojice sarajevskih policajaca iz 2018. godine.

Vršeni su pretresi na području RS, a pretresena je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale. Saslušano je više osoba.

Čitaj još:   VELJA NEVOLJA U PANICI: TRAŽI IZDAJNIKE, pet ih je koji bi da ga 'otkucaju'... (foto)

Dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Šehović je odmah preminuo, dok je Vujinović teško ranjen usljed čega je kasnije podlegao povredama. Do pucnjave je došlo nakon što su ova dvojica policajaca zatekli grupu kriminalaca u krađi automobila u Geteovoj ulici.

Više o odbjeglom zetu Milomira Savčića i akciji pripadnika SIPA-e možete pročitati OVDJE:

izvor agencije

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more