IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Generalni sekretar DPS- a demantuje da se predsjednik CG povlači sa mjesta lidera DPS… (foto, video)

Aleksandar Bogdanović, Film o odlasku MILA Đukanovića nećete skorije gledati…

PODGORICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 25.12.2021…18: 52…  PODGORICA: Generalni sekretar DPS- a demantuje da se predsjednik CG povlači sa mjesta lidera DPS… (foto, video)

“Vijest o navodnom odlasku predsjednika Đukanovića obična je neistina i spin, u nizu onih na kakve smo već duže navikli kada je u pitanju dio medija iz Srbije, rečeno je Danasu iz DPS povodom navoda da se predsednik Crne Gore u januaru povlači sa čelne pozicije partije.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS, kaže da „niti predsjednik Đukanović odlazi sa dužnosti, bilo državničke ili partijske, niti će se Demokratska partija socijalista povući u demokratskoj borbi za građansku državu. Za onu državu koju potkopavaju upravo snage koje plasiraju ovakve izmišljotine iz susjedstva“.

Dodaje da sve postaje jasnije kada se u obzir uzme vreme i kontekst.

„Ovdašnjoj je vlasti odzvonilo, političkim eksponentima zvaničnog Beograda sa svake strane izmiče tlo pod nogama i oni i nemaju čemu drugo trenutno da se okrenu do spinovanju“. Ovakvi  i slični navodi, kako kaže, ni najmanje „ne tangiraju predsjednika“.

Čitaj još:   OVO SU DANI KASNE JESENI USRED LJETA: Jutra hladna, kiša i grmljavina svaki dan…

Đukanović se, ističe,  uspešno oporavlja od kovid19 i pitanje je dana kad će se vratiti državnim i partijskim obavezama u punom kapacitetu.

„Poruka domaćim dušebrižnicima i njihovim mentorima iz Beograda:što se tiče odlaska predsjednika Đukanovića, taj film nećete skorije gledati“, kaže Bogdanović za Danas.

Podsećamo, Blic je jutros objavio da se predsednik Crne Gore u januaru povlači sa pozicije lidera partije što, kako su naveli, znači da odustaje i od nove kandidature na predsedničkim izborima 2023. „Kako stvari sada stoje, najverovatniji naslednik Đukanovića na čelnoj poziciji partije koja je 30 godina vladala Crnom Gorom, biće Ivan Vuković, aktuelni gradonačelnik Podgorice. Manje je verovatno da to bude neko od starijih kadrova DPS- a– bivši premijer Duško Marković ili Brano Gvozdenović“, piše Blic.

U obrazloženju stoji da je ideja da se sačuva „zdravo tkivo“ DPS-a i zato je veća šansa da na čelo partije dođe Vuković. To je manevar kojim bi podmlađena i pročišćena partija, bez Đukanovića, mogla ponovo da bude ključni partner u vlasti“.

izvor Direktno. rs

Čitaj još:   PODGORICA: Spremni dokazi za DRITANA...
PODGORICA: U međunarodnoj akciji uhapšeno više osoba, zbog sumnje da su špijunirali za potrebe Rusije… (foto)

STANDARD SAZNAJE: Među uhapšenimaje i službenik Ministarstva inostranih poslova koji Read more

PODGORICA: Stopirano izjašnjavanje o smjeni predsjednice Skupštine Crne Gore… (foto, video)

Prije današnjeg zasijedanja, došlo je do potpisivanja sporazuma nekadašnje većine, Read more

PODGORICA: Milenijum večeras u BOJAMA ukrajinske zastave…

Podgorički most Milenijum povodom Dana nezavisnosti Ukrajine osvijetljen je u Read more

PODGORICA: Fudbal se ovog vikenda neće igrati u Crnoj Gori… (foto, video)

Fudbalski savez Crne Gore izražava žaljenje zbog tragičnog događaja koji Read more