IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUADA Zoronjić: Amandmanski ću tražiti novu školu u… (foto)

Na predlog državnog budžeta za 2022.godinu poslanica Suada Zoronjić amandmanski traži izgradnju nove osnovne škole u…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 26.12.2021… 16: 52 … SUADA Zoronjić: Amandmanski ću tražiti novu školu u… (foto)

Suada Zoronjić amandmanski traži izgradnju nove osnovne škole u Kanjama u Bijelom Polju…

SUADA Zoronjić ističe u obrazloženju amandama, postojeći objekat je dotrajao i u veoma lošem stanju tako da ne zadovoljava standarde funkcionisanja za objekte tog tipa.

“Zidovi su ispucali u fazi urušavanja, krovna konstrukcija sa drvenom građom oštećena, crijep ispucao i prokišnjava, a sve je vidljivo i spolja. Takođe, učenici u školi nemaju grijanje, električne instalacije su jako loše sa vidno ogoljenim žicama na pojedinim mjestima, mokri čvor i higijenski uslovi u školi su u jako lošem stanju…“, navodi Zoronjić.

Ističe da postojeći objekat  ne zadovoljava tehničke, estetske, funkcionalne standarde, a da prijeti opasnost i od urušavanja, čime bi bila, kaže ona, ugrožena sigurnost boravka u školi za svu djecu i nastavno i nenastavno osoblje.

Čitaj još:   IMA I TOGA: U Crnu Goru sjutra takmičenje u izležavanju, u toalet samo svakih osam sati... (foto i video)

“Iz svega navedenog najbolje rješenje je da se postojeći objekat sruši i na istom mjestu izgradi novi školski objekat koji bi u potpunosti zadovoljavao  standarde tog tipa…

Za izgradnju nove osnovne škole “Mladost” u Bijelom Polju je izgrađen idejni plan i projektna dokumentacija i neophodna budžetska sredstva iznose 790,000,00 eura. U obrazovanje i škole treba ulagati, jer to je naša budućnost“, zaključuje Zoronjić.

izvor Kodex.me

VELIKI I POTPUNI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do petka… (foto)

U utorak poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne Read more

Dnevni horoskop za 15. avgust 2022. godine…

Ovan prolongira poslove, Bik je pronašao društvo, Blizanci se odlično Read more