IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ PORUČIO BOŠNJACIMA U SANDŽAKU: “Sudite isključivo na osnovu djela, a ne slušajte priče”… (foto, video)

Vučić je u razgovoru sa mještanima Sjenice poručio Bošnjacima da se trebaju osjećati jednako sa ostalim građanima Srbije…

SJENICA: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 26.12.2021… 20: 52…  VUČIĆ PORUČIO BOŠNJACIMA U SANDŽAKU: “Sudite isključivo na osnovu djela, a ne slušajte priče”… (foto, video)

Aleksandar Vučić izjavio je da je današnje potpisivanje ugovora o izgradnji dionice autoputa Požega- Duga Poljana prekretnica za razvoj tog dijela Srbije.

Vučić je rekao novinarima u Sjenici da će građani kada budu imali taj autoput moći stići za dva sata od Beograda do Duge Poljane, dok će nova moderna saobraćajnica dovesti investitore i omogućiti ljudima da ostanu u zavičaju.

“Nadam se da će i ljudi u BiH imati više razumjevanja i krenuti da grade dio autoputa od Kotromana i Višegrada prema Sarajevu u dužini oko 98 kilometara. Onda bismo se vezali od Užica ka Kotromanu, a Sarajevo bi bilo na dva i po sata od Sjenice i Novog Pazara“, rekao je Vučić.

On je naveo da će se dionica autoputa Požega – Duga Poljana početi graditi u martu i biti završena za četiri godine, te da ne može koštati manje od milijardu i po eura jer čak 51 od 75 kilometara, koliko je dugačka, čine tuneli i mostovi.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: "Premijer i visok stepen neodgovornosti, bezobrazluka i primitivizma"... (foto)

Aleksandar Vučić je u razgovoru sa mještanima Sjenice poručio Bošnjacima da se trebaju osjećati jednako sa ostalim građanima Srbije.

“Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mjestu”, poručio je Vučić u razgovoru sa mještanima Sjenice.

Vučić je poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu djela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju priče.

Istakao je da nije došao u Sjenicu da dodvoravati im se i zbog glasova, pošto zna da tu nema veliku popularnost, već da je došao poručiti im da je Srbija njihova država kao i drugih građana.

Vučić je podsjetio da su mu u Novom Pazaru zviždali neki Bošnjaci kada je tu došao sa predsjednikom Turske, ali da su prestali kada im je rekao da poštuje Erdogana kao velikog lidera, ali da im neće tu ništa graditi ni on niti Erdogan već država Srbija i iznio šta sve država planira uraditi, prenosi RTS.

Čitaj još:   PRIJEDLOG ZA 15 DAN RAMAZANA I IFTAR: Hasanpaşa Köfte- HASAN PAŠINO ĆUFTE... (foto)

Izvori agencije

Dnevni horoskop za 22. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

Aktuelna vlast poznata je po tome da nerijetko povlači poteze Read more

VIC DANA Mujo i anketa… (foto)

Šta se dogodi kad Muja zaustave anketari na cesti i Read more