IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA UŽASA I HAOSA: Omikron bi u januaru mogao da postane dominantan soj u Sloveniji… (foto, video)

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 666 novih slučajeva zaraze korona virusom, a umrlo je sedam osoba…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 27.12.2021… 00: 22… NAJAVA UŽASA I HAOSA: Omikron bi u januaru mogao da postane dominantan soj u Sloveniji… (foto, video)

Neke projekcije govore, međutim, da se zbog omikron soja već početkom godine može očekivati ponovni rast broj zaraženih, prenosi Hina.

Aktivnih slučajeva zaraze je 16.072, objavio je danas nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) Slovenije.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, danas je u bolnicama 577 kovid pacijenata, od čega 197 na intenzivnoj nezi.

„Oko Nove godine očekujemo novi rast epidemije zbog brzog širenja omikron varijante. To će se odraziti i na broj hospitalizovanih na običnim odeljenjima i intenznoj nezi, što će zavisiti od ozbiljnosti bolesti koje izaziva taj soj“, objavio je naučni institut „Jožef Štefan“ koji za vladu radi projekcije i modele razvoja epidemije.

Kako prenose slovenački mediji pozivajući se na tu ustanovu, računa se da bi već početkom januara omikron soj mogao da bude čak u 60 odsto svih slučajeva i tako postati dominantan nad delta varijantom.

Čitaj još:   LIKVIDIRAN, PRIJE SEDAM DANA, TRAŽILA PARE ZA DROGU I CIPELE: Volio pevaljke i starlete, bio je spreman sve da im da! (foto)

Ako se potvrdi velika prisutnost omikrona, to se može pokazati već oko Nove godine, a u prvoj nedelji januara mogao bi se opet povećati pritisak na bolnice, kazala je za medije epidemiološkinja Mateja Logar koja vodi vladin stručni savJet za kovid- 19…

Izvor Hina.hr

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more