IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: U toku saniranje fasade sa grafitom Ratka Mladića, presuđenog ratnog zločinaca… (foto, video)

Radnici pljevaljskog javnog preduzeća DOO „Čistoća“ rade na saniranju fasade u Ulici 16. decembra u Pljevljima, na kojoj već neko vrijeme stoji grafit Ratka Mladića presuđenog ratnog zločinaca…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, ponedeljak, 27.12.2021…18: 22… PLJEVLJA: U toku saniranje fasade sa grafitom Ratka Mladića presuđenog ratnog zločinaca… (foto, video)

Na grafitu prvo je bilo napisano ime Ratka Mladića, koji je u junu ove 2021. godine osuđen pred sudom u Hagu na doživotnu kaznu zatvora zbog, kako je navedeno u presudi, genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni, prenosi PV Informer.

Kasnije je jedan građanin Pljevalja na spornom grafitu pored imena Ratka Mladića dopisao– presuđeni ratni zločinac. Prije nekoliko dana dopisani tekst je precrtan, da bi bio stavljen krst sa četiri ocila.

Grafit je izazvao značajnu medijsku pažnju i polemiku u javnosti.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović tim povodom je kazao je da su Pljevlja poslednjih nekoliko decenija „veoma često poligon za razne i brojne manipulacije, koje nikada, ali nikada ne potiču od nas Pljevljaka, već se unose na perfidan i kreatorima poznat način iz veoma često najnižih i najmonstruoznijih pobuda“.

Čitaj još:   HAG POSLUŠAO "MAJKE SREBRENICE": Karadžića će kazniti, zbog poruka o BiH na tribini u Podgorici...

Golubović je pozvao novinare koji dolaze sa strane periodično u Pljevlja, a koji, kako tvrdi, ne poznaju duh Pljevalja ni Pljevljaka, niti istoriju ovog grada, da se uzdrže od negativnih komentara i unaprijed pripremljenih stavova i teza, jer sami svojim izjavama dodatno potpiruju, a često i kreiraju nepotrebne polemike, koje građanima ovog grada nisu potrebne.

IGOR Golubović je pozvao i građane Pljevalja da se ostave podjela, svađa i uvredljivih grafita, te da nastave da rade za dobrobit Pljevalja.

izvor Kodex.me

PLJEVLJA: Golubović više NEMA podršku BOŠNJAČKE STRANKE

Nakon skandaloznih izjava i pokušaja relativizacije zločina, odnosno, jasnog odbijanja Read more

PLJEVLJA: GASE RUDNIK UGLJA, grade CEMENTARU i poljoprivrednu zadrugu?

Uprava Rudnika uglja Pljevlja, predložila je Vladi postepeno gašenje Rudnika Read more

PLJEVLJA: Ugostitelji na rubu opstanka, stigle ih mjere i novi minimalac… (foto, video)

Najnovije epidemiološke mjere Vlade Crne Gore ograničavaju ugostiteljske objekate i Read more