IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIVEDENI AKTIVISTA iz Novog Pazara Ifran Ugljanin: Nosio sam pištolj zbog… (foto)

Policija u Novom Pazaru uhapsila je aktivistu Irfana Ugljanina nakon što su kod njega pronašli pištolj marke „glok“ i to samo dan nakon što je vređao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na internetu, preneli su portali… 

NOVI PAZAR: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 28.12.2021…00: 22… PRIVEDENI AKTIVISTA iz Novog Pazara Ifran Ugljanin: Nosio sam pištolj zbog… (foto)

IRFAN Ugljanin ističe da je pištolj nosio zbog zaštite, jer mu je ranije već prećeno.

Ugljanin je na svom profilu, prethodne večeri, iznio niz uvreda na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nazivajući ga zaštitnikom kriminala, i to nakon što su u javnosti dospjele predsednikove fotografije iz jednog restorana u Novom Pazaru. On je potom u rutinskoj kontroli zaustavljen i kod njega je pronađen pištolj.

„Istina je da sam uhapšen zbog nedozvoljenog nošenja oružja, trenutno sam u SUP- u Novi Pazar. Nakon mojeg pisanja sinoć, dobijao sam pretnje, a pošto sam jednom već bio meta političkog napada, kada je pokušana moja likvidacija, morao sam da se nekako zaštitim. To sam i rekao policiji. Određeno mi je 48 sati pritvora, videćemo šta će se dalje dešavati“, rekao je on.

On je priveden u prostorije PU Novi Pazar, gdje se ispituju okolnosti ovog incidenta.

Čitaj još:   MILO Đukanović čestitao MARIJI Vuković i DANIJELU Furtuli: Crna Gora ponosna na svoje sportiste... (foto)

Između ostalog, Ugljanin je na otvorenom profilu na mreži Fejsbuk pozivao roditelje da se ne slože sa tim da njihova djeca prisustvuju dočeku Vučića, pozivao Bošnjake da ne glasaju za predsjednika Srbije.

U jednoj objavi napisao je „kakav je to protokol pored koga mogu proći ubice, narko- dileri i nasilnici“.

Za Irfana Ugljanina se u javnosti čulo u aprilu ove godine kada je kao predsjednik Pazarskog građanskog pokreta održao konferenciju za novinare u beogradskom Medija centru. Na toj konferenciji je rekao da je „svoj život i svoju bezbjednost žrtvovao“ u cilju razotkrivanja koruptivnih radnji od strane vlasti u Novom Pazaru.

On je tom prilikom iznio niz optužbi na račun organa lokalne samouprave i funkcionera javnih preduzeća i ustanova u Novom Pazaru, te ponovio tvrdnju da je pronevjereno više od 60 miliona eura.

Na konferenciji se obratio i Dragiša Zekić iz Beograda, član Pazarskog pokreta, koji je podvukao da je sav trud PGP- a podređen dobrobiti naroda na ovim prostorima.

Iz PGP- a su tada najavili da će u svom daljem radu intenzivirati svoje aktivnosti u cilju stavljanja javnosti na uvid, kako su naglasili, svih sumnjivih radnji u Novom Pazaru…

Čitaj još:   Pejović: DRITANE Razmišljam da OTVORIM FIRME u zemljama Evrope, jer je u našoj MILIJE ZATVARANJE...

izvor Direktrno.rs

DRAGAN Bursać: SATANSKI VLADIKA NIKANOR!

“Ovaj pop, zelenaš i sjecikesa, koji je sam sebi odredio Read more

NENAD Čanak: JOANAKIJE I SPC DOKAZALI DA SU STRANO TIJELO U CRNOJ GORI…

Komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Prijestonicu, održana Read more