IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKO IMATE ŽELJE ZA NOVU GODINU: Šta mislite ko bolje ih ispunjava, Deda Mraz ili Vučić? (foto)

Srbija ima predsjednika koji je najbolji upravo u ispunjavanju želja, bilo da tražite pet kilometara puta ili posao…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 29.12.2021… 00: 32… AKO IMATE ŽELJE ZA NOVU GODINU: Šta mislite ko bolje ih ispunjava, Deda Mraz ili Vučić? (foto)

Ako ne vjerujete u Deda Mraza, a ipak imate novogodišnje želje, onda je prava sreća što živite u Srbiji.

Reporter: Marko Novičić

Praznici su stigli. A sa njima, i Deda Mraz. Doduše, ovaj naš ne nosi crveno-bijelo odjelo, kapu i bradu, ali tu je da sasluša sve želje i ispuni ih.

„Dobro, upisao sam, gledaćemo da uradimo“,rekao je Vučić prilikom posjete porodici Marinković u Seništu, u opštini Sjenica  26. decembra 2021.

“Šta je to što možemo za selo da uradimo? Šta je to što vam najviše nedostaje?”, rekao je Vučić u razgovoru sa mještanima.

“Ja sam Ivan Pavlović, hvala vam puno za ono što ste mi pomogli, a sada imam lični problem sa Novi Pazar put”.

“Sad ćete da ostanete sa njim, to ćemo u roku od dva dana da riješimo”, rekao je Vučić u Sjenici.

“Dobićete i taj poklon, to je poklon od države za sve ljude tamo”, poručio im je Vučić.

Prema rječima marketinškog stručnjaka Igora Avžnera, Deda Mraz je oduvijek bio popularan.

“Prema tome, davanje raznoraznih poklona, obećanja, ukoliko su naravno i pokloni adekvatni i obećanja ispunjena, to je kod naroda uvijek popularno”, kaže Avžner.

Socijalni psiholog Dragan Popadić kaže da je jedino moguće objašnjenje za predsjednikovo dedamrazovsko ponašanje pokušaj da populističko vladanje preraste u kult ličnosti.

Čitaj još:   Divan jesenji dan, Sarajevo prepuno turista...

“Za populističko vladanje dovoljno je da vođa jede pasulj, igra košarku sa djecom, prezire tzv. elitu i slično. Ali, je nedovoljno za kult ličnosti. Za kult on mora da je najpametniji, da sve zna, da je o svemu obavešten i da je svemoguć naravno, da svaku želju može da ispuni”, smatra Popadić.

A da li predsjednik zapravo uživa u ispunjavanju želja?

“Ja lično mislim da on uživa u toj poziciji svemogućeg, nekog ko može da odlučuje i da gleda oko sebe ljude koji ga tako molećivo pitaju o različitim stvarima. Onda on kaže može, ne može, dakle verujem da u tome uživa. Lično nisam prepoznao neku empatiju prema tim ljudima u bilo kojim razgovorima, bilo gde da dođe u neko mesto, njegov odnos prema tim ljudima mi ne izgleda nešto naročito topao i prisan”, ističe socijalni psiholog Dragan Popadić.

Naravno, oko predsjednika je uvijek svita koja i trebalo da sprovede u djelo želje građana, a koje Vučić odobri. Njen obavezni dio je i v.d. direktora puteva Zoran Drobnjak.

“Ne znam gdje si našao 6, jer ima 5 km. Nema ni 5, ali nije važno”, rekao je Vučić Drobnjaku dok su razgovarali sa mještanima Sjenice.

“On vodi oko sebe ljude kojima može na neki način da popuje i spočitava. Ti ljudi bi trebalo da u svom poslu budu veoma stručni i krediilni, na žalost, oni niti dijeluju stručno, niti dijeluju kredibilno, kad predjsednik zna sve bolje od njih”, naveo je Avžner.

Čitaj još:   SRBIJA: U SUBOTU BLOKADE PUTEVA i PROTEST ADVOKATA...

Avžner dodaje da Vučić radi isključivo ono što se u istraživanjima pokaže dobro za njegov rejting, a uloga dominantnog alfa mužjaka koji sve zna i komanduje situacijom se pokazala kao takva.

Pogledajte prilog iz emisije “Među nama”:

izvor Direktno.rs

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more

Dnevni horoskop za 26. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more