IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORIO: “Ukoliko Dodik pocijepa pravosuđe i formira VRS sukob je izvjestan”! (foto, video)

ŽELJKO Komšić upozorava da bi svi u RS- u pa i Srbiji trebali da dobro promisle o tome u što ih Dodik vodi…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 30.12.2021…15: 22… ŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORIO: “Ukoliko Dodik pocijepa pravosuđe i formira VRS sukob je izvjestan”! (foto, video)

Ukoliko Dodik nastavi ovako, to jeste ako izvrši udar na državne institucije formirajući paralelne, cijepajući OS BiH i rehabilitirajući VRS, ili cijepajući pravosuđe BiH, sukob je potpuno izvjestan, kaže u intervjuu za Danas  Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH odgovarajući na pitanje kolika je realna opasnost od izbijanja sukoba u BiH i da li Srbija i Hrvatska podrivaju stabilnost u BiH.

ŽELJKO Komšić upozorava da bi svi u RS- u pa i Srbiji trebali da dobro promisle o tome u što ih Dodik vodi.

„Ukoliko se to desi, to će biti, želim posebno da naglasim, sukob institucija države sa Dodikom i njegovim falangama, a ne sukob sa srpskim narodom. Naglašavam ukoliko, da ne bi sutra bilo da sam iz čista mira rekao da je sukob izvjestan, jer propagandna mašinerija iz RS- a i Srbije ima taj običaj, rekao bih i tradiciju lažiranja iskaza onih koju su za mir, i uljepšavanja iskaza onih koji ga ugrožavaju“, naveo je za “Danas” predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Čitaj još:   Podgoričana sve VIŠE ZARAŽENIH koronom: Ne mogu da igraju ni za vikend ... (foto)

izvor (SB)

NIK Đeljošaj: GOODBYE Krivokapiću…

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj uputio je poruku premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Read more