IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO STIGLA Nova 2022. godina u najistočnije djelove svijeta… (foto, video)

Nova 2022. godina stigla je u najistočnije djelove svijeta, prvi su ovu Novu godinu dočekali stanovnici ostrvskih država Samoe i Kiribata, a nakon toga i Novi Zeland, spektakularnim vatrometom Australija ušla u 2022. godinu…

SIDNEY: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.12.2021…18: 22… BRAVO STIGLA Nova 2022. godina u najistočnije djelove svijeta… (foto, video)

DAKLE Nova 2022 godina tigla je i u Japan, Sjevernu i Južnu Koreju, Kinu, Maleziju i Singapur. Doček će u mnogim djelovima svijeta ponovo proteći bez masovnih okupljanja radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Nova 2022. godina stigla je u Kinu, Maleziju i Singapur. Prethodno su 2022. dočekali u Japanu i Sjeverenoj i Južnoj Koreji. Dva sata ranije, tradicionalno Australija je ušla u Novu godinu veličanstvenim vatrometom u Sidneju.

Mnogi građani Sidneja su tokom popodneva zauzimali mjesta kako bi uživali u spektakularnom vatrometu. 

Stanovnici pacifičkih država Samoe i Kiribata prvi su, u 11 časova po srednjoevropskom vremenu, dočekali 2022. godinu. Sat vremena kasnije Nova godina dočekana je i na Novom Zelandu, prenosi RTS.

Čitaj još:   ON JE DODIKOV PLAČENIK, MIROSLAV LAZANSKI: "Postoji PLAN AMERIKE da se Republika Srpska svede na banjalučki kanton..."

Samoa, ostrvo sa 180.000 stanovnika, prije nekoliko godina je iz ekonomskih razloga promijenila stranu na datumskoj granici, njene istočne strane su “prešle” na zapadnu i od tada u nove godine ulazi prva, a ne poslednja.

Kiritimati, poznatiji kao Božićno ostrvo, najistočniji su dio pacifičke ostrvske države Kiribati.

Stanovnici ostrva Kiritimati navikli da u nove godine ulaze prvi. 

Zbog straha od širenja koronavirusa, u Evropi će doček Nove godine biti organizovan samo u prijestonicama Španije i Velike Britanije, ali bez vatrometa.

U Njujorku će u ponoć po tradiciji biti spuštena velika kugla, u Rio de Žaneiru se priređuje organizovani doček.

Novu godinu će poslednji dočekati stanovnici Američke Samoe, Havaja i Haulandovih ostrva.  

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   DRAMA: Policija dobila dojavu o postavljenoj BOMBI u zgradi Vlade Kantona Sarajevo... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more