IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: URA sjedi na dvije stolice, neprihvatljivo da nisu glasali za interpelaciju Bratićke… (foto, video)

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović- Stanković uvjerenja je da će opozicija uspjeti da smijeni Vladu iako je prvobitna inicijativa povučena…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.12.2021…00: 22…  DRAGINJA Vuksanović- Stanković: URA sjedi na dvije stolice, neprihvatljivo da nisu glasali za interpelaciju Bratićke… (foto, video)

To je večeras ponovila na tviter spejsu na pitanje šta će se desiti ukoliko premijer Zdravko Krivokapić ne potpiše interpelaciju za smjenu ministara. 

Osvrnuvši se na jučerašnji dan u Skupštini, odnosno glasanje o interpelaciji ministara, konkretno ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, Vuksanović-Stanković je oštro osudila URU.

URA, podsjetimo, osim poslanice Božene Jelušić, nije glasala za interpelaciju za smjenu ministarke Bratić.

“Ono što čini Vesna Bratić je  veleizdaja Crne Gore i državnih interesa. Neshvatljiv mi je potez URE, da sjedi na dvije stolice, i ne glasa za eventualnu smjenu te osobe”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je poručila kako na sljedećim izborima sve građanske partije treba da idu u jedinstveni blok, ali i da su kod nekih potrebne reforme.

“Smatram da sve stranke koje se zalažu za građansku i evropsku Crnu Goru treba da idu u crnogorski blok. To podrazumijeva i reforme u pojedinim subjektima, kako bi građani stekli veće povjerenje. Postoje stvari koje treba da se isprave i reformišu, a mi smo ranije na njih ukazivali.”

Čitaj još:   OVIH Žena, se muškarci boje i plaše u životu... (foto)

Na Cetinju se vlast neće praviti sa Demokratama…

Govoreći o epilogu formiranja lokalne vlasti na Cetinju, ona je kazala kako je sigurno da neće ići sa Demokratama, ali i da očekuje da građanske snage daju podršku SDP- u.

“Trenutna situacija je da smo mi razgovarali sa Starom gardom LSCG, da očekujemo da građanske i evropske snage daju podršku SDP-u, one koje za 30 godina nijesu ostvarile očekivane rezultate u tom gradu, da napravimo od Cetinja ono što taj grad zaslužuje. Ono što je sigurno – sa Demokratama nećemo ići, jer su oni po meni glavni podstrekači nemira petog septembra i takvima nema mjesta da vode na bilo koji način Cetinje. DPS tokom 30 godina nije uradio ono što su građani očekivali i SDP treba da vodi Cetinje”, naglasila je.

Ona je prokomentarisala kako je od 30. avgusta prošle godine, kao posljedica kleronacionalističke politike ove Vlade, sav mogući primitivizam izašao na površinu. Došlo je, prema njenom mišljenju do porasta mizoginije, mržnje prema LGBT populaciji i manje brojnim narodima.

Čitaj još:   MAJSTOR SA MEJTAŠA: Bosanski lonac– 28 sastojaka i 28 ukusa... (foto)

Ona je osudila predsjednika Opštine Pljevlja koji je, kako je naglasila, relativizovao napade na Bošnjake u tom gradu…

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more