IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Šta će sveštenik u državnom preduzeću? (foto)

Izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Milana Lekića posjetio je juče episkop mileševski Atanasije

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.12.2021…00: 22… PLJEVLJA: Šta će sveštenik u državnom preduzeću? (foto)

Vladika Atanasije posjetio Rudnik uglja sa saradnicima arhijerejskim namjesnikom pljevaljskim protejerejem stavroforom Sašom Janjićem, sekretarom eparhije Goranom Krstićem i službenikom eparhije protođakonom Ivanom Savićem.

Ispred kompanije, sastanku je prisustvovao i direktor Sektora “Proizvodnja” Milinko Gazdić koji je, ujedno, i član eparhijskog odbora Eparhije Mileševske.

U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi episkop Atanasije se zahvalio Rudniku uglja i izvršnom direktoru lično, na iskazanom požrtvovanju za pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

“Lekić je pravi čovjek na pravom mjestu. Poštujem razumjevanje direktora prema svim potrebama ovog naroda, pogotovo to što cijeni svetinje, poput manastira Svete Trojice. Od toga će svi imati koristi, ne samo oni koji će se Bogu moliti. Pošto je ovo prostor Mileševske eparhije SPC mene jako raduje svaki napredak na ovom prostoru– i crkveni, ali i privredni. Mnogo znači da se narod zaposli. Jako je bitno da ljudi ovdje imaju perspektivu. Radujem se što sam imao privilegiju da posjetim gospodina Lekića”, poručio je vladika Atanasije koji je poklonio izvršnom direktoru i ikonu Svetog Save Nemanjića.

Izvršni direktor se zahvalio episkopu na ukazanoj časti, vrijednom poklonu koji će ubuduće krasiti njegov kabinet, ali i lijepim riječima, ističući da je posjeta episkopa Atanasija velika čast i privilegija.

“Imajući u vidu da je izvođenje radova u porti manastira Svete Trojice od strane naše kompanije izazvalo je salvu nedobronamjernih reakcija pojedinih medija bliskih bivšem režimu, otvorena podrška vladike Atanasija našim aktivnostima svakako da je od velikog značaja”, rekao je Lekić.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U poslednja 24 sata preminula jedna žena- novozaraženih 98, iz SJENICE 55 osoba

On je istakao da će svim svojim bićem nastaviti da se zalaže za preporod pljevaljske opštine i da će, što je u njegovoj moći, učiniti sve da srpske pravoslavne svetinje, ali i sakralni objekti drugih vjerskih zajednica, sportski klubovi, nevladine organizacije, ali i svi građani imaju partnera u Rudniku uglja.

“Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da uputim Odboru direktora inicijativu da svako novorođenče u našoj opštini dobije po 100 eura od strane naše kompanije. To nije velika suma, sa njom, nažalost, naši sugrađani neće zadovoljiti ni osnovne potrebe, ali to je jedan društveno-odgovoran gest naše kompanije koja je iskazala brigu za pitanje nataliteta i ljubav prema našim najmlađima”, saopštio je Lekić.

Nakon sastanka, vladika Atanasije je pozvao izvršnog direktora da, ispred velikog donatora pljevaljskom zdravstvenom sistemu kakav je Rudnik uglja, zajedno sa njim posjeti Opštu bolnicu Pljevlja gdje je svečano uručio ključeve ambulantnog vozila medicinskoj direktorici OB Pljevlja, Nataši Božović.

“Eparhija Mileševska veoma se raduje ulozi u narodu koju ima medicinski centar u Pljevljima. Imamo zajedničke aktivnosti i zajedničke teme, a to je pomoć narodu. Gospod naš. Hristos je rekao „Ja želim da imaju život i da ga imaju u izobilju“. Vi služite upravo tome, a i crkva je za to, zato ona i postoji, kao prostor života i kao učiteljica života. Bavimo se istim stvarima na svoj način i Eparhija mileševska želi da vam zahvali za ono što se učinili i činite za ovo vrijeme teških iskušenja zdravstvenih u vrijeme epidemije korone i želim da nam zahvalim u ulozi koju ste imali u odbrani svetinja, kada je to bilo ključno”, rekao je vladika Atanasije.

Čitaj još:   NOVI OPREZU U REGIONU, STIŽU TROPSKE VRUĆINE: Vrijeme do subote...

Odmah potom u kabinetu, opravdano odsutnog direktora Saše Grbovića, a u prisustvu izvršnog direktora Lekića, dr Vesne Dujović, dr Darija Vraneša i glavne medicinske sestre u OB Pljevlja Jelene Lončar, dr Božović je episkopu mileševskom uručila zahvalnica za ovu vrijednu donaciju.

Nakon toga, delegacija je obišla radove u porti Manastira Svete Trojice, navodi se u saopštenju službe ovog preduzeća.

izvor CdM.me

BIJELO POLJE: Situacija se usložnjava, registrovano… (foto)

U Bijelom Polju održan je 79. sastanak Opštinskog tima za Read more