IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENAD Murić,OTAC UBIJENOG SEMIRA IZ ROŽAJA: UBISTVO MOG SINA JE UNAPRIJED PRIPREMLJENO

Rožajac Senad Murić, otac dvadesetpetogodišnjeg Semira Murića, koji je prošle sedmice ubijen ispred Osnovnog suda u Rožajama, kada je u njega, kako se sumnja smrtonosni hitac, ispalio devetnaestogodišnji Edmir Ramović, izrazio je sumnju da je neko u policiji, koja je obezbjeđivala zgradu suda, uzeo pare i tako omogućio da dođe do tragedije.

Murić je u kazao da su policajci napravili veliki propust jer nisu adekvatno obezbijedili suđenje.

  • Sudeći po načinu na koji je izveden napad na mene, moju djecu, braću i sinovce, očigledno je da su Ramovići unaprijed pripremali ubistvo jer su na zakazano suđenje došli naoružani pištoljima i noževima. Da je policija reagovala kao što je učinila tokom jednog od ranijih suđenja, kada je bilo prisutno više policajaca, moj sin bi danas bio živ – rekao je Murić u izjavi za Dan.

On nije vidio kada je Ramović pucao u njegovog sina, jer je, kako tvrdi, i sam bio napadnut od članova te porodice.

  • Jednom od Ramovića nije bio dozvoljen pristup u sud jer nije imao masku. Mi smo prilazili sudu kada je on nasrnuo na moga brata, a potom nas je napalo više članova te porodice. U tim trenucima tu je bio samo jedan policajac, dok je drugi stajao na ulaznim vratima, a treći je bio udaljen od nas više od 20 metara. Policajac koji je pokušao da nas zaštiti nije mogao ništa da učini, a u međuvremenu sam čuo dva pucnja, od kojih je jedan moga sina pogodio u grudi.
  • Čuo sam kada su Ernad i Salko Ramović govorili ubici da puca, psujući nam majku. Smatram da je u ovom slučaju bilo korupcije, odnosno da je neko iz policije potplaćen da ovako postupi da bi Ramovići slobodno mogli da izvedu ovaj suludi naum i ubiju moga sina – tvrdi Senad Murić.
Čitaj još:   TUGA SE NADVILA NAD ROŽAJEM- DANAS DŽENAZA UBIJENOM SEMIRU MURIĆU OCU DVOJE DJECE...

Kako je dodao, ovakvu sumnju iznosi iz razloga što je u holu Osnovnog suda zajedno sa jednim od njihovih svjedoka u trenutku ubistva boravilo više policajaca.

  • Šta su oni tražili u holu, odakle nisu mogli da vide šta se dešava napolju, to bi trebalo da se ispita, a po mom mišljenju, neko iz policije je odgovoran.To neka utvrde sami – kazao je Murić.

On je istakao da je i prije tragedije prijavljivao policiji napade na svoju familiju.

  • Rečeno mi je da idem kući, a da će oni privesti napadače. Umjesto da budu privedeni, oni su me na povratku kući napali – tvrdi otac ubijenog mladića.

Rukovodilac rožajskog Odjeljenja bezbjednosti Ernest Redžović kazao je ovim povodom da nije ovlašćen da daje izjave.

  • Tu sam da snosim svaki vid odgovornosti ukoliko to utvrde Uprava policije i Unutrašnja kontrola – rekao je Redžović, prenosi portal beraneonline.
Čitaj još:   URA I TVRDI STAV: Rekonstrukcija na čekanju, u igri i promjena premijera, ali i izbori... (foto i video)

izvor: hajat.ba