IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA JE SLJEDEĆA INTERPLETACIJA U PARLAMENTU DRITANOVA

Dobro jutro! Nakon što je parlament predložio smjenu tri ministra, da li je na redu interpelacija vicepremijera, Bečić skeptičan prema memorandumu, Spajić računa da novi zakoni mogu prouzrokovati otpuštanja, Čirgić reagovao na prijeteće poruke Aleksića, otkazuju se aranžmani u Budvi, produžetak programa ekonomskog državljanstva.

Sljedeća interpelacija Abazovićeva?

Nakon što je parlament izglasao interpelacije troje članova vlade, Dritan Abazović je sinoć u jednoj TV emisiji prokomentarisao da je to poraz jedne vlade, i da ako većina ne želi da on bude vicepremijer, on ne treba da bude vicepremijer. Na to je odmah reagovao poslanik DF- a Jovan Vučurović i rekao da Abazović nema podršku njegovog političkog subjekta.

“Odmah da obavijestimo Abazovića da našu podršku nema. Takо da bi bilo korektno da odmah podnese ostavku, jer bi neko mogao pomisliti da je najobičniji foteljaš koji je, kao jedini političar postao član ekspertske Vlade”, kazao je Vučurović.

Dakle, na opoziciji je da odmah podnese prijedlog za interpelaciju Abazovića prvog sljedećeg radnog dana skupštine.

Nanovo o manjinskoj vladi

Abazović je sinoć u istoj emisiji opet podgrijavao glasine i navode da postoje dogovori sa DPS. Iako je rekao da se nije sastajao ni sa kim iz DPS, govorio je da Đukanović odlazi, da su tri opcije na stolu, i da će prijedlog oko manjinske vlade, ako ga bude bilo, otići ka svim partijama, što znači i prema DPS-u. Aleksa Bečić je rekao da ne vjeruje u bilo kakav memorandum koji ne isključuje saradnju sa DPS.

Balvani u Beranama

Grupa građana Berana opet je blokirala saobraćajnicu kako bi iskazala podršku interpeliranim ministrima, u prvom redu ministarki Vesni Bratić, koja je stekla simpatije radikalnih i ekstremnih političkih krugova unutar vladajuće većine. Hit litija “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora”, dobila je novu verzijui

Čitaj još:   Dr KON UŽIVO O TOTALNOM ZATVARANJU: Na ivici smo kolapsa! (foto i video)

Spajić očekuje otpuštanja

I pored generalno optimističnih tonova povodom usvajanja budžeta i pratećih zakonskih rješenja, ministar Milojko Spajić je juče u intervjuu Vijestima rekao da očekuje da će “biti nesavjesnih poslodavaca koji će na razne načine pokušavati da se dovijaju sa novim pravilima”, i dodao je da će kratkoročno biti takvih situacija ali da grčki scenario nije moguć. Često je ponavljao grčki scenario u intervjuu. Previše često.

Prijetnje ministarki zdravlja

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović prijavila je policiji još jednu prijetnju po svoj život, ali i po život njene porodice, saopšteno je tog resora. Iz Ministarstva zdravlja naveli su da su prijetnje pristigle na privatnu e mail adresu, od anonimnog pošiljaoca, ali je, dodaju, „rukopis” i način obraćanja isti kao ranije. “Posljedice … morate snositi Vi i vaša porodica. Bliži se trenutak našeg susreta. Mi smo spremni”, piše, između ostalog, u prijetnji ministarki zdravlja.

Prijetnje su osudile neke partije vlasti, i sve partije opozicije.

Čirgić odgovorio Budimiru Aleksiću

Nakon što je Budimir Aleksić sa mjesta poslanika DF i člana UO Univerziteta Crne Gore, pokrenuo priču oko gašenja FCJK, dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić, poručio mu je je da slobodno pokrene inicijativu. Aleksić je rekao da je FCJK antinaučna ustanova, koja je nastala kao hir bivšeg režima da bi se udovoljilo jednom režimskom poslušniku koji želi da stvara nekakav novi jezik u duhu koncipiranja nekog novog identiteta Crne Gore.

Otkazivanje aranžmana u Budvi

Veliki broj rezervacija otkazan je u Budvi nakon jučerašnjeg uvođenja strožih mjera protiv virusa korona, kazao je član Upravnog odbora ugostitelja Budve Marko Marković. Smatra da nije moguće nadomjestiti gubitak ugostiteljima, te da će mnogi nakon dočeka zatvoriti lokale i poći na kolektivni odmor.

Čitaj još:   DRITAN Abazović dao intervju Trampovoj “VIDOVITOJ” novinarki...

Produžen program ekonomskog državljanstva

Vlada Crne Gore usvojila je predlog odluke o ekonomskom državljanstvu u kojoj se navodi da će program biti produžen na 12 mjeseci, a odluka je, usvojena na elektronskoj sjednici Vlade juče. “Program se produžava za 12 mjeseci – zbog objektivnih razloga covida koji su negativno uticali na realizaciju programa u prethodnom periodu. Program se dodatno obezbjeđuje – time što svi postojeći investitori moraju da dostave Vladi u narednih mjesec dana bankarsku garanciju – u iznosu od 50 odsto investicije propisane programom”, saopšteno je iz Vlade

Toliko za danas i za ovu godinu. Čitamo se opet u novoj 2022. Neka je na zdravlje!

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more