IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TITO SLAVIO NOVU GODINU NA SVOJ NAČIN: Broz okružen ljepoticama, a uz njega vojnik koji je postao VELIKA ZVIJEZDA… (foto, video)

Nije kraj! Ja metar- dva od njega…. mi se smješkamo i nastavimo…- prisjetio se ČOLA…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.12.2021…20: 22… TITO SLAVIO NOVU GODINU NA SVOJ NAČIN: Broz okružen ljepoticama, a uz njega vojnik koji je postao VELIKA ZVIJEZDA… (foto, video)

Legendarni pjevač Zdravko Čolić prisjetio se svog boravka na Brionima i novogodišnje zabave u društvu Josipa Broza Tita…

Zdravko Čolić je tokom svoje karijere otpjevao mnogo hitova, a među njima se našao i onaj čuveni “Druže Tito, mi ti se kunemo”. Pjesma koju je komponovao Đorđe Novković, tekst je napisala Mira Alečković prvi se put pojavila 1977. god i izvedena na Jugoslovenskom festivalu revolucionarne i rodoljubive pjesme, a nedugo nakon Titove smrti postala je hit i prodata je u više od 300.000 primeraka.

To da vojnik pjeva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Poslije i to mjesec i po dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora- djevojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan.

Tito nam je svima čestitao Novu godinu. Pjevačica Sandra Kulijer koja je iz Banjaluke ga je poljubila i namjerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: ‘Navikao sam ja.’ A meni je dobacio: ‘Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa djevojkama u trikoima i pjeva se.’ Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno – rekao je svojevremeno Zdravko Čolić u ispovijesti za Nedeljnik.

Čitaj još:   Medojević: ROKAJ- Spajić: ODBIJAM DA ROKAM IKOGA (video)

 Pjevač je ispričao da je pred Titom poslednji put nastupio sa Sedmoricom mladih po njegovom povratku iz Rusije.

Sedmorica mladih i ja dobili smo pjesmu– zdravicu, da naučimo za taj dan. Vojkan Borisavljavić je komponovao, dali su nam note u fasciklama i mi smo je to popodne naučili. Kada je došao trenutak, stali smo neposredno ispred Tita i gledajući u note i tekst zapjevali:

„Da si živ i zdrav nam druže Tito…“ i sad jedna neprijatna situacija. Znaš kao ono, ide pjesma i onda mali instrumentalni dio, a Tito mislio da je kraj pa počeo da aplaudira, a meni neprijatno. Nije kraj! Ja metar-dva od njega…. mi se smješkamo i nastavimo…- prisjetio se Čola.

Čitaj još:   JEZIVO NA IBARSKOJ: Strdale četiri, isto je teže povređeno, mladić iz automobila smrti se "ničega ne sjeća..." (foto)

izvor (SB)