IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić poručio iz BEOGRADA: U Srbiji ne postoje tajne optužnice protiv Bošnjaka… (foto, video)

VUČIĆ tvrdi da želi da svakog Bošnjaka iz BiH upozna s činjenicom da nema nijedne tajne optužnice protiv njih podignute u Srbiji…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 02.01.2022…00: 52…  Vučić poručio iz BEOGRADA: U Srbiji ne postoje tajne optužnice protiv Bošnjaka… (foto, video)

Kada neko iz Sarajeva kaže da im Srbija nešto radi- jer im je RS mala, jer su oni mnogo veliki da bi RS pravila neki problem, onda su tu uvek Srbija i Rusija- tu nikada nema ništa konkretno, jer šta god da uradim kažu da se foliram, pravdam i pravim i da znaju da sve to organizujem protiv njih, izjavio je srbijanski predsednik Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).

Aleksandar Vučićč je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rad srbijanske vlasti u 2021. godini rekao da “gotovo nikada” nije odgovorio “na bilo šta što stiže iz Sarajeva” i da je pokrenuo veoma važan postupak predavanja krivičnih prijava Tužilaštvu Bosne i Hercegovine (BiH).

“Želim svakog Bošnjaka s teritorije BiH upoznam s činjenicom da nema nijedne tajne optužnice. Dali smo im sve krivične prijave u 34 slučaja gde ne postoji optužni akt, ali gde bi neko mogao da privede državljane BiH, i dali smo ih na odlučivanje Tužilaštvu BiH. Slobodno mogu da dođu, ne postoje tajne optužnice”, rekao je Vučić.

Čitaj još:   Jutro kišovito, postepeno razvedravanje, naredne nedelje stiže nam snijeg... (foto)

On je rekao da BiH to nije uradila za Srbe i da je druga stvar što vlasti u Srbiji znaju protiv koga u Srbiji postoje takve prijave.

Govoreći o stanju u regionu Vučić je ocenio da su Priština i Zagreb “potpuno vidljiv pakt, od medijskog i finansijskog do vojno-policijskog i svakog drugog”.

On se požalio da postoje ljudi koji misle da je samo “nepostojeća Srbija – dobra Srbija, u svakom smislu te reči” i da ne postoji Srbija “koja bi za njih bila dovoljno mala, a da nije velika”.

Vučić je rekao da je onima koji žele slabu Srbiju bila potrebna takva Srbija i ocenio da svakog dana iz Zagreba stižu “pohvale” na račun njegovih prethodnika koji “nisu hteli da učestvuju u pravljenju filma o Jasenovcu”.

izvor agencije AA

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more

Čitaj još:   Fon der Lajen: CRNA GORA NIJE PRIMORANA NI NA ŠTA- Đukanović; STABILNOST Zapadnog Balkana na ISKUŠENJU... (foto, video)
Dnevni horoskop za 26. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more