IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAČELNIK SREBRENICE Grujičić: Nezadovoljnim građanima Skelana, dobit k..c, a ne status općine! (foto)

Grujičić poručio u pismu: “Da nije naše bratske zemlje Srbije, ovaj kraj bi bio potpuno prazan, zahvaljujući srebreničkoj vlasti na čelu sa Mladenom, Momčilom i drugim podanicima”…

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 03.01.2022…12: 52…  NAČELNIK SREBRENICE Grujičić: Nezadovoljnim građanima Skelana, dobit k..c, a ne status općine! (foto)

Već duže vrijeme građani mjesne zajednice Skelani u općini Srebrenica traže od vlasti u Republici Srpskoj da im vrati status općine koji su imali tokom rata i nekoliko godina nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Pokret za općinu Skelani danas se preko društvenih mreža oglasio saopćenjem u kojem ističu da je “samo vraćanjem općine Skelani, od Kragljivode do Drine spas za ovaj narod.”

U pismu se dalje navodi: “Da nije naše bratske zemlje Srbije, ovaj kraj bi bio potpuno prazan, zahvaljujući srebreničkoj vlasti na čelu sa Mladenom, Momčilom i drugim podanicima”.

Ubrzo im je odgovorio jedan od prozvanih “podanika” Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice, član Dodikovog SNSD- a…

Ne trudeći se da bira riječi, Grujičić je autore pisma iz Pokreta za općinu Skelani nazvao “ološem” koji nije sačekao ni da “praznici prođu”.  U poruci svojim oponentima načelnik Mladen Grujičić bio je nedvosmislen, koliko i prost. “Jebo vam m… onaj koji vas je angažovao da pišete. Dobit ćete k…”

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Najavljeno a nije dobio markete Lidl...

Podsjetimo, predratna mjesna zajednice Skelani pretvorena je u općinu 1992. godine odlukom Narodne Skupštine Republike Srpske. Sedam godina kasnije, 1999. godine tadašnji visoki predstavnik u Bosni u Hercegovini Wolfgang Petritsch poništio je tu odluku i proiglasio je neustavnom. Po njegovom mišljenju, Narodna Skupština RS-a je u ratu Skelane proglasila općinom zato da bi grad Srebrenica bila izolirana i odvojena “u sigurnosnom, teritorijalnom i ekonomskom smislu”.

U odluci je navedeno da “u Skelanima više ne postoje zasebni organi”, kao i da “se naseljeno mjesto Skelani nalazi u sastavu općine Srebrenica”

alt

(“SB”)   

Država zbog Vesne Bratić nastavlja da plaća izgubljene sudske sporove…

Upravni sud je usvojio tužbu članova prvog saziva Etičkog komiteta Read more

MILOŠ Nikolić: JEDNOM SMO DOZVOLILI DA BUDEMO ZAVEDENI zelenom politikom MALOG NAPOLEONA, drugi put na to nemamo pravo…

“Autorski tekst predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića izazvao je Read more

Fama oko fotografije MILOJKA Spajića: MOŽDA SAM NAIVAN ALI NISAM SUJETAN…

Fotografija bivšeg ministra finansija sa premijerom Dritanom Abazovićem od juče je u Read more