IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Oglasio se DRAGAN jedan od policajaca koji su orgijali uz pjesmu “Oj, Pazaru, novi Vukovaru, oj, Sjenice, nova Srebrenice” (foto, video)

Dan nakon video snimka sa proslave Draganu Zekoviću, na kojem njegove kolege policajci pjevaju četničke pjesme, u kojima veliča genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka, oglasio se i sam policajac…

PRIBOJ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 03.01.2022…08: 52… UŽAS: Oglasio se DRAGAN jedan od policajac koji su orgijali uz pjesmu”Oj, Pazaru, novi Vukovaru, oj, Sjenice, nova Srebrenice” (foto, video)

NAKON što se društvenim mrežama proširila snimka policajaca iz Priboja u Srbiji koji pjevaju četničke pjesme na proslavi rođenja sina policajca u jednom ugostiteljskom objektu, javio se Dragan Zeković, jedan od policajaca sa snimke.

U pjesmi koju su pjevali srpski policajci spominje se, podsjetimo, “novi Vukovar” u Pazaru i zaziva ponavljanje genocida kakav je bio u Srebrenici.

“Oj, Pazaru, novi Vukovaru, oj, Sjenice, nova Srebrenice”, dio je stihova koje su pjevali policajci.

Izvinjava se za puštanje pjesme, ne spominje činjenicu da su je on i kolege i pjevali

A evo što sada o svemu kaže jedan od aktera slavlja na kojem su se zazivali novi zločini.

“Kao netko tko živi u multietničkoj sredini i tko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim se ispričati svima koje je uvrijedila pjesma koja se čula tu večer i koja je poslala veoma lošu poruku”, napisao je policajac Zeković na Facebooku. 

“Žao mi je što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim. Ponavljam, nije se trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo”, dodao je i poručio kako su glazbu puštali s liste skinute s interneta.

Čitaj još:   CRVENA POTJERNICA ZBOG MONSTRUOZNOG ZLOČINA: Srbin uhapšen u Španiji i tajna duga 20 godina... (foto)

Zeković se pojadao da mu se sad rođenje sina koje je slavio pretvorilo u negativan kontekst. Nije objasnio zašto su on i kolege s kojima je slavio pjevali pjesmu za koju navodi da se nalazila na listi skinutoj s interneta, ali kaže da će ubuduće zbog takvih pjesama isključivati glazbu.

“Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst uslijed nenamjernog emitiranja sporne pjesme”, zaključio je i dodao da će ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagirati isključivanjem muzike.

Objavu policajca Zekovića prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam NIJE trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gde drugo. Ovu pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može videti na snimku. Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo vec je ista pustana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i pustanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja).

Na snimku se vide Vidosav Avramović, zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smjene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odjeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur,  Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

Čitaj još:   Ukraden automobil Slobe Radanovića... (foto)

izvor agencije

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more

Dnevni horoskop za 26. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more