IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAH PORODICE: Policija objavila saopštenje, šta se dešavalo u noći u kojoj je nestao Matej, što pokazuju novi snimci? (foto, video)

POTRAGA za 27- godišnjim Splićaninom Matejem Perišem ušla je u peti dan.

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 04.01.2022…11: 52… STRAH PORODICE: Policija objavila saopštenje, šta se dešavalo u noći u kojoj je nestao Matej, što pokazuju novi snimci? (foto, video)

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem, kojem se od noći s 30. na 31. decembra izgubio svaki trag u glavnom gradu Srbije u Beogradu, nastavlja se, a u utorak se službeno oglasio i MUP Srbije

‘Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državlјanina M. P. (1994) u Beogradu danonoćno tragaju za njim i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što prije pronašli mladića’, navodi se u priopćenju MUP-a Srbije u kojem se navode samo inicijali nestalog Mateja Periša.

NESTANAK Mateje Periše ušao je u peti dan, njemu se gubi svaki trag u rano jutro na Staru godinu. Prijatelji koji su se s njim zabavljali u klubu Gotik u Beogradu kažu da ga nakon 2: 30 ujutro više nisu vidjeli. Policija ga danima traži, a jučer je potraga proširena i na područje Dunava.

Jučer je došlo do velikog zapleta u cijeloj priči. Ranije se sugeriralo da je mladić možda upao u Savu nedaleko od kluba, kamo je išao obaviti nuždu jer je u WC-u bila gužva. 

Jučer se, pak, pojavio cijeli niz snimki. Na snimkama se vidi mladić jače tjelesne građe u majici kratkih rukava, tamnoj odjeći i bijelim tenisicama kako trči raznim ulicama koje se nalaze bliže ili dalje klubu u kojem su se mladi Splićani tu večer zabavljali.

Rekonstrukcija kretanja- Što pokazuju snimke?

Blic je napravio rekonstrukciju događaja u noći kada je Matej nestao, prema snimkama koje su jučer objavljene u javnosti. Snimke treba uzeti s dozom rezerve jer policija još nije potvrdila da se na njima nalazi Matej.

Čitaj još:   DA LI SU NORMALNI: Država im se raspada, prijeti im građanski rat, a oni tvrde da neće priznati Kosovo

1) Gotik

Periš je nestao u noći između 30. i 31. prosinca u Beogradu kada je izašao iz kluba Gotik, najvjerojatnije da bi obavio nuždu jer je u klupskom WC-u bila velika gužva. Izašao je bez jakne, samo u crnoj majici, hlačama i bijelim tenisicama.

2) Karađorđeva ulica

Kamera je potom prvo snimila mladića koji izgledom podsjeća na Mateja u blizini lokala Nebo i zemlja u Karađorđevoj ulici, nekih 200 metara od Gotika s druge strane ulice.

Na toj se snimci vidi mladić u crnoj majici, hlačama i bijelim tenisicama kako trči cestom iz pravca Kalemegdana i istrčava na ulicu, vjerojatno kako bi zaobišao manju grupu ljudi koja se kretala ispred njega.

Na sljedećoj snimci, snimljenoj drugom kamerom iz drugog ugla, ali na istoj lokaciji, mladić je viđen kako prolazi pored kafića Nebo i zemlja, trčeći u pravcu Brankovog mosta. Tom prilikom je prošao pored kafića Rakija kafe, Konzulat bar, Industrija bar, bara Rob Roy (Gvožđara) kod Velikih stepenica.

3) Pješački prelaz ispod Brankovog mosta

Nadzorne kamere su sljedeći put snimile mladića koji podsjeća na Mateja na pješačkom prijelazu ispod samog Brankovog mosta. Na snimci se vidi kako dolazi Karađorđevom ulicom iz smjera Kalemegdana i pokušava zaustaviti bijeli taksi. Ne uspijeva ući u taksi, odnosno, kako se čini, taksist ga ne pušta unutra.

4) Travnička ulica

Slijedi snimka iz Travničke ulice na kojoj se vidi osoba koja izgledom podsjeća na nestalog Splićanina, ali snimka nije dovoljno jasna. 

Ta figura u majici kratkih rukava se najprije pojavljuje u Travničkoj ulici kako trči iz smjera zgrade Geozavoda ka autopraonici i tu izgleda da nosi bijele tenisice. Nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontra smjeru trče mladić sličnog izgleda, ali ovog puta u crnim tenisicama s bijelim đonom, i djevojka odjevena u bijeli džemper ili bijelu jaknu.

Čitaj još:   SILEDŽIJA SA ČIČA DRAŽOM NA RUCI: Milan Gurović priznao, osuđen na...

5) Savska promenada

Na zadnjoj snimci vidi se kako iz pravca parkinga, odnosno, iz pravca nekadašnje Lastine autobusne stanice i Basovog parkinga, mladić koji likom podsjeća na Periša silazi niz stepenice.

Na sljedećoj snimci koju je objavio Alo vidi se silueta osobe koja pliva u Savi, za koju se čak ne može ni pretpostaviti sliči li na Periša. Matejev otac je rekao da na toj snimci nije njegov sin.

izvor Index.hr

SARAJEVO: Pucnjava stradao najbolji drug nedavno ubijenog Meše Ramića… (foto)

U pucnjavi koja se večeras dogodila u sarajevskom naselju Pofalići Read more