IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AIDA Petrović: VLADA MISLI ISTO ŠTO I ŠEŠELJ i ćutanjem odobrava njegove šovinističke napade

Od Šešelja presuđenog ratnog zločinca, zagovornika i implementatora ideologija fašizma i nacizma ništa se ne može očekivati osim permanentnih fašističkih izjava punih mržnje, diskriminacije, neljudskosti i netrpeljivosti prema ženama, Crnoj Gori i svim Crnogoracima i Crnogorkama, kazala je Aida Petrović, aktivistkinja mirovnog i ženskog pokreta.

“Novi vulgaran, primitivan, šovinistički i mizogeni verbalni napadi na političarku i profesorku Draginju Vuksanović Stanković od strane promotera fašističke ideologije odraz je njegovog primitivnog i necivilizacijskog odnosa prema ženama i suženog pojma svijesti koji po njegovim nazadnim konceptima ne može da prihvati žene političarke i žene u javnom životu države Crne Gore”, ističe Petrović.

Ako je Šešelju i njegovim podržavaocima ideal i krajnji “ljudski” domet da pokuša poniziti i verbalno pljunuti ženu/e onda kada on to smatra prikladnim i potrebnim onda je, ocjenjuje Petrović, to lični, politički i civilizacijski sunovrat fašisoidnih individua i ratno huškačkih oligarhija.

“Medijski prostor za skandalozne i šovinističke verbalne poruke upućene poslanici Vuksanović Stanković Šešelju kontunuirano omogućava glavni urednik Milomir Marić na Happy TV sa nacionalnom frekvencijom. Dajući više puta medijski prostor za nesmetanu degradaciju žena na najogavniji i najprimitivniji način presuđenom ratnom zločincu Šešelju i promoteru ideologije “krvi i tla” i “srpski svet” svjesno i s namjerom glavni urednik Milomir Marić podstiče i promoviše fašističke stavove pa sebe svrstava u red podstrekača i saučesnika u promovisanju i širenju ideologije fašizma i nacizma”, naglasila je ona.

Čitaj još:   ŠEŠELJ BRUTALNO IZVRIJEĐAO MRTVOG ŠABANA: "On je bio vašarski zabavljač, samo budale..."

Petrović ističe da nereagovanjem na izjave Šešelja Vlada Crne Gore “misli isto što i ratni zločinac Šešelj i ćutanjem odobrava njegove šovinističke napade na Vuksanović Stanković”.

“Kako Vlada Crne Gore do sada nije reagovala na ovakve izjave upućene poslanici i profesorki Vuksanović-Stanković koji vrijeđaju dostojanstvo i integritet svake žene, shvatila sam kao žena da kompletna Vlada Crne Gore misli isto što i ratni zločinac Šešelj i da ćutanjem odobrava njegove šovinističke, verbalne napade na poslanicu i profesorku Draginju Vuksanović-Stanković koji su istovremeno i napadi na više od pola stanovništva Crne Gore koji čini ženska populacija”, zaključuje Petrović.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more