IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK Neprovjerenih priča o Mateju: Izjava taksista bi mogla biti važna… (foto, video)

ZAVRŠEN je još jedan dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 04.01.2022…06: 52… ŠOK Neprovjerenih priča o Mateju: Izjava taksista bi mogla biti važna… (foto, video)

Policija i večeras patrolira Savom s rotirkama, ali teško je očekivati da bi u mrklom mraku mogla pronaći nekakav trag.

Beogradska policija danas je potragu proširila i na nekoliko stotina metara udaljeni Dunav. Osim na mjestu oko kluba i uz restoran Savanova, gdje je zadnje viđen mladić na kameri koji bi mogao biti Matej, policija pretražuje i područje oko ušća Save u Dunav.

U potrazi su i ronioci, no njihova pretraga je jako ograničena. Naime, vidljivost u brzoj Savi je jako slaba, tijekom dana vidjelo se tek tridesetak centimetara. Ronioci su tako na nekim mjestima, gdje su postojale indicije da bi nešto moglo biti, rukama naslijepo pretraživali dno rijeke.

U međuvremenu, vijest o nestanku i potraga za Matejem i dalje je glavna tema u hrvatskoj i srpskoj javnosti. Jučer su objavljene važne snimke za većinu kojih otac tvrdi da se na njima nalazi Matej.

Policija se o svemu danas samo kratko oglasila, ali nije rekla ništa konkretno osim nekoliko informacija poput one da su se u potragu uključili i ronioci.

Ali u javnom prostoru pojavio se cijeli niz priča koje su neprovjerene te neutemeljene. Dobar dio priča, a koje su prenosili neki mediji, odnosi se na poznanike iz Splita, s fakulteta ili ljude koji su bili u klubu tu večer, ali ne u društvu s Matejem. Srpski tabloidi su bez konkretnih dokaza spekulirali o raznim opijatima i slično.

Čitaj još:   ZA MANJE OD SAT HAOS: Sprema se nešto VAŽNO- očekujte BURNU NOĆ kraj malih ekrana! (foto)

Što se tiče same istrage, u srpskim medijima pojavila se informacija da je mladić koji odgovara opisu Mateja viđen jutros u centru Beograda. Niti ta priča nije potkrijepljena ikakvim smislenim dokazom. Govorilo se tako da je pronađena Matejeva vezica, tenisica ili opušak cigarete. Sve su to neprovjerene informacije. Nije isključeno da policija jest pronašla i uzela neke stvari, ali ne postoji službena informacija o kakvim se stvarima radi i imaju li uopće veze s nestalim Splićaninom.

Teška potraga

Potraga na Savi i Dunavu je teška, naporna i opasna. Rijeka je brza i hladna, vidljivost je jako slaba, a površina je velika. Ponegdje se uz rijeku nalazi žbunje napola u vodi. To potragu čini još težom. Sutra se očekuje i podizanje razine rijeke. To bi moglo značiti neke nove uvjete.

“Postoji tu blizu jedan šumarak koji je polupotopljen, mi smo tu uklanjali balvane, gurali ih, gledali postoji li uopće mogućnost da dođemo do ikakvog traga. Nismo uspjeli ništa, ali vratit ćemo se tamo”, rekao je večeras za Index Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Čitaj još:   NESOJSKI POTEZ- Porfirije stigao u Podgoricu i NA PREPAD POTPISAO ”temeljni ugovor”... (foto)

Njegov razgovor za Index možete pogledati ispod.

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more