IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMNSKI PREOKRET: Stižu snijeg i minusi, vrijeme koje se očekuje narednih dana… (foto)

Tokom noći i u većem dijelu zemlje, u kasnim večernjim satima susnježica i snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 04.01.2022…10: 52… VREMNSKI PREOKRET: Stižu snijeg i minusi, vrijeme koje se očekuje narednih dana… (foto)

Do kraja sedmice dotok svježijih i hladnijih zračnih masa uslovit će prvo i nestabilno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom. Na području južne Hercegovine očekuje se kiša, u širem pojasu Posavine kiša i susnježica, a u centralnim i planinskim područjima Bosne susnježica i snijeg.

Obilne padavine i izraženiji snježni pokrivač ovog puta će izostati. Oblačno vrijeme sa slabim padavinama preovladavat će tokom čitave sedmice. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne izvjestan je mraz.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od – 3°C do 2°C u Bosni, na jugu zemlje do 9°C. Najviše dnevne temperature između – 1 i 5 u Bosni, u Hercegovini između 5 i 10 stepeni C.

U Bosni i Hercegovini danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom, objavio je federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prema kraju dana kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u većem dijelu zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini sa susnježicom i snijegom.

Vjetar umjeren sa jakim do olujnim udarima južni i jugoistočni. Prema kraju dana u Posavini i Krajini vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni.

Čitaj još:   PORUKA U NAJAVI: Advokat Feraget, nije potvrdio, ni negirao da je kandit za člana Predsjedništva BiH... (foto)

Najviša dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 18 stepeni.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u kasnim večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U nizinama Bosne kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom dana padavine slabe i postupno prestaju. Jutarnja temperatura od minus dva do 4, na jugu od osam do 12, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu od devet do 14 stepena.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabim snijegom, a u nižim sa susnježicom ili kišom. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu do osam, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu od šest do 11 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do sedam, a najviša dnevna od minus jedan do tri, na jugu od pet do devet stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Oblačno sa povremenom kišom... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more