IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EPIDEMIOLOG RASKRINKAO ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE U SRBIJI: “Umrlih od korone je četiri puta više od zvaničnog broja” (foto, video)

Nadležni “dozvolili bezumlje za Novu godinu” i da će to “skupo da košta” Srbiju…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 06.01.2022…00: 32… EPIDEMIOLOG RASKRINKAO ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE U SRBIJI: “Umrlih od korone je četiri puta više od zvaničnog broja” (foto, video) 

Srbijanski epidemiolog Zoran Radovanović ocijenio je da je broj preminulih od COVID-19 u Srbiji četiri puta veći od broja koje su objavile zdravstvene institucije, što bi značilo da je u Srbiji od posljedica koronavirusa preminulo više od 50.000, umjesto do sada zvanično prijavljenih 12.800 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Radovanović je za dnevni list “Nova” naveo da su nadležni “dozvolili bezumlje za Novu godinu” i da će to “skupo da košta” Srbiju.

Upozorio je da omikron soj koronavirusa “hara” u zemljama u kojima je znatno veći broj stanovnika vakcinisan nego u Srbiji, i naveo da je, ako se računaju svi građani, u Srbiji vakcinisano manje od 50 odsto ljudi, što je “veoma nisko” u odnosu na evropske zemlje.

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA U BIH: Više poginulih osoba u sudaru autobusa i automobila kod... (foto)

Radovanović je naglasio da oni koji su primili samo dvije doze vakcine sada imaju slabiji imunitet “i u opasnosti su”.

Rekao je da omikron “udara na pluća” što će prema njegovoj ocjeni doprinijeti da se pojavi veliki broj slučajeva pneumonije.

Radovanović je ocijenio da su se građani prošle godine štitili od COVID-19, i da ih je to spasilo i od gripa”, ali da ove zime “niko više ne vodi računa o mjerama, pa se virusi slobodno šire, razvijaju i mutiraju…

izvor (N1) rs

LEGENDA Bogdan Tanjević podržao Pokret “Svi za naš GRAD– dr Ivan Vuković” (foto, video)

Čuveni košarkaški trener, Bogdan Tanjević, pružio je podršku Pokretu ''Svi Read more

DRAGAN Bursać: Zelenski na Cetinju, Putin u Banjaluci- dva su svijeta različita!

“Ukrajinski predsjednik Zelenski obraća se za koji dan Cetinjanima, a Read more