IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE PANIČNO PRED TV KAMERAMA: “SAD su iznijele niz monstruoznih laži o meni, OSTALO JE JOŠ DA ME UBIJU, Radončić je na čelu…” (foto, video)

Šta je sve Mile Dodik kazao na press konferenciji u BANJA LUCI.

BANJA LUKA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 06.01.2022…00: 32…  MILE PANIČNO PRED TV KAMERAMA: “SAD su iznijele niz monstruoznih laži o meni, OSTALO JE JOŠ DA ME UBIJU, Radončić je na čelu…” (foto, video)

“Ovo nije odraz snage. Ovo je čista farsa, nemam ništa u Americi i da mi se sad kao zabranjuje nešto. Nemam namjeru ni da idem u Ameriku i da mi skinu sankcije. Njima odgovara neko ko bi ukinuo nadležnosti Srpske, oni tragaju za njim, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH na konferenciji za novinare.

“Njima treba samo neko ko bi destabilizovao Republiku Srpsku i za tim tragaju ovdje. Srpska vođena SNSD-om je na dobrom putu, ekonomski se dobro razvija i dobro stoji. Vidjeli ste ovih dana da imamo bolje ekonomske pokazitelje nego FBiH. Ako bi se BiH raspala, a očigledno je da će se raspasti, samo bi Republika Srpska bila stabilna.”, rekao je Dodik i dodao:

“SAD su iznijele niz laži i optužbi koje ne stoje. Ja nemam nijedan sudski spor, ništa se ne vodi protiv mene. Da bi neko bio korumpiran potrebno je da utvrdi sud, a ne birokrate u SAD-u.”

“Razgovarao sam sa Vučićem koji mi je potvrdio da Srbija neće stati iza ovakvih sankcija. Žao mi je što su otišli toliko daleko da su i ATV sankcionisali. Ja nemam ništa sa ATV-om, nikada nisam zvao nijednog urednika da bih ja uređivao vijesti, ali nemam ja ovdje želju da se pravdam”, rekao je Dodik

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ: “Nećemo srednjevekovnu državu”

“Svijet je u haosu zbog ovakve Amerike koja pokušava da stvori neke standarde. Kako mogu da se suprotstavim nečemu čega nema? Vidim da je Šmit danas nešto komentarisao. On treba samo da nama odgovori gdje mu je potvrda o imenovanju Savjeta bezbjednosti”, kazao je Dodik.

“Zar će Radončić vlasnik Avaza da mi govori da sam ja upleten u korupciju, pa Amerikanci su nama pokazivali kriminalnu hobotnicu u BiH gdje je Radončić na čelu nje, zajedno sa Klemendijem”, kazao je Dodik. Šta je sa korupcijom Dragana Mektića”, upitao je vidno nervozan Dodik.

Lažovima je nazvao i američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“Što se tiče Amerikanca, meni je ostalo samo da očekujem da me ubiju. Poručujem javnosti, ako se to desi, želim da kaže da su to uradili Amerikanci, uz asistenciju Britanaca”, zaključio je Dodik.

Za korupciju je optužio i predsjednika SAD-a.

“Kako to da se američki predsjednik Joe Biden bavi borbom protiv korupcije a poznate su korupcionaške aktivnosti Bidenove porodice”, rekao je Dodik.

Čitaj još:   HRVATICA, SE PRIDRUŽILA ISILU: Udala se i pobjegla u Siriju, Senad poginuo, Dora nastavila OTPOR U PUSTINJSKIM USLOVIMA... (foto)

Naglasio je da nije lako biti na tapeti SAD-a, ali da će nastavit dalje sa svojom politikom.

“Ne treba narod u RS-u da se boji. Nastavit ćemo da vodimo ovu politiku”, poručio je.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more