IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL PORUKE MRŽNJE: Pripadnici četničkog pokreta se okupili u Višegradu i urlali- “Ravna gora mora pobijediti…” (foto, video)

Sud BiH je prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnje…

VIŠEGRAD: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 06.01.2022… 21: 52… SKANDAL PORUKE MRŽNJE: Pripadnici četničkog pokreta se okupili u Višegradu i urlali- “Ravna gora mora pobijediti…” (foto)

Manja grupa pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta večeras se ponovo okupila u Višegradu na obilježavanju Badnje večeri uoči pravoslavnog blagdana Božića.

Oni su u koloni vozila prošli ulicama Višegrada, prenio je lokalni portal objavljujući fotografije i video. U koloni su se zaputili se u pravcu “Draževine” gdje su proslavili paljenje Badnjaka kod manastira SV. Nikolaja.

“Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Ravnogorci, poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. Pozivamo Vas da dođete 06. januara 2022. g. na tradicionalno okupljanje za BADNJE VEČE kod crkve Sv. Oca Nikolaja u Draževini”, stajalo je u pozivu uz poruku da “Ravna gora pobijediti mora”.

Čitaj još:   BRAVO: Šest mjeseci zatvora zbog vrijeđanja muslimanke u Španiji... (foto)

Manastir Svetog Nikolaja u podignut je na mjestu hapšenja zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića, a neformalno je nazvan Draževina.

Ovo je bez sumnje ponovo uznemirilo povratnike u Višegrad i manji bh. entitet.

Posebno nakon što je Sud BiH prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnjem, pišu Vijesti.ba.

izvor (SB)

Zauvijek se riješiti nesanice: Metoda vojnih pilota pomaže da zaspite za DVA minuta… (foto, video)

Metod uspjeva u 96 odsto slučajeva... ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, Read more