IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOLONA SA TROBOJKAMA I PJESMOM ‘NE VOLIM TE ALIJA’ DEFILOVALA KROZ DOBOJ UOČI BADNJE VEČERI

Kolona vozila sa zastavama Republike Srpske jučer je prodefilovala ulicama Doboja, a sa ozvučenja jednog od vozila odjekivali su stihovi pjesme “Ne volim te Alija”.

Uoči jednog od najvećih blagdana kod pravoslavaca – Božića, kolona više od deset vozila u četvrtak je prodefilovala ulicama Doboja sa zastavama Republike Srpske i drugim obilježjima, a sa ozvučenja namontiranog na jedno od vozila u koloni odjekivali su stihovi pjesme “Ne volim te Alija zato što si balija”.

Kolona je prodefilovala magistralnom cestom u Doboju uoči Badnje večeri i Božića kojeg pravoslavni vjernici obilježavaju danas. U osvrtu na današnja zbivanja mještani Doboja su kazali kako se radilo o “divljanju”, piše Klix.

Badnji dan, koji se obilježava uoči Božića opisuje se kao i kao praznik ljubavi i pomirenja. Dok vjerski službenici pravoslavne vjeroispovijesti šalju poruke mira i zajedništva u Badnjem danu i Božiću, njihovi sljedbenici danas su unijeli nemir svojim sugrađanima koji su današnji defile vozila povezali sa proslavom velikog blagdana.

Čitaj još:   POLICIJSKA POTJERA U NOVOM PAZARU: OŠTEĆEN VELIKI BROJ VOZILA!...

izvor: klix.ba

UŽAS u Manastiru Karno kod Srebrenice: “Oj četnici Ravne gore, zbijajte se u redove”… (foto, video)

Mlađan Đorđević, lider Pokreta Oslobođenje, sa četnicima proslavljao pravoslavnu Novu Read more