Vijesti

KRIK MIGRANTA IZ HOTELA U KOME SE NALAZI NOVAK: “Devet godina sam u kavezu, a pitate me za Đokovića”

“Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto?”, tužnim tonom će Mehdi.

Cijeli svijet su obišle vijesti i slike o situaciji Novaka Đokovića zbog problema sa vizom prilikom pokušaja da uđe na teritoriju Australije, a u centar je izbila i slika tretmana imigranata koji su smješteni u hotelu u kojem se nalazi Novak.

Australijske vlasti surovo postupaju sa brojnim imigrantima od kojih se neki nalaze više od decenije u hotelu u pritvoru u užasnim uslovima dok čekaju da se njihova situacija riješi.

Međutim, uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalaze, mnogi mediji su kontaktirali stanovnike tog hotela da ih pitaju za Novaka Đokovića.

O tome je govorio i jedan od stanovnika Mehdi Ali.

“Tužno je to što su me mnogi novinari kontaktirali da me pitaju o Novaku Đokoviću. U kavezu sam već devet godina, danas sam napunio 24, a vi želite da vam pričam o tome. Pretvaraju se da im je stalo pitajući me kako sam i onda već u sljedećem pitanju traže informacije o Novaku Đokoviću“, napisao je Ali.

On je u mladosti sanjao da dođe u Australiju i da tu brodom nađe utočište, ali je umjesto toga zaključan u hotel, iako nikada nije osuđen za neki zločin. Otkrio je još jednu sramotu Australije, koja ne prestaje da šokira.

“Polako starim, tužan sam što su moji tinejdžerski dani protraćeni ovako, ne želim da odem odavde kao sredovječan čovjek sa izgubljenim godinama. Vidim mlade ljude kako se zabavljaju, postavljaju razne stvari na društvene mreže, a ja sam toliko daleko od toga…

Ovdje sam i dalje, svaki dan. Rođendan mi je najtužniji dan u godini, razmišljam samo o izgubljenom vremenu. Ne dešava se ama baš ništa novo u vezi mog statusa, nema novih informacija, rokova niti garancija. Mnoge druge su pustili odavno, samo mene i dalje drže. Zašto?”, tužnim tonom će Mehdi.

Mnogi su bili zaprepašteni situacijom u kojoj se nalaze brojni stanovnici hotela i činjenicom da su neki od njh proveli godine, pa čak i veći dio života u zatočeništvu, piše Nova.rs.

izvor: nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

1 sat ago

TAMARA Klikovac: Ćutanje institucija odskočna daska za Vranešove zamisli „srpskog sveta“… (foto)

Čelnik Pljevalja, očigleno, ima institucionalnu i podršku vlasti na državnom nivou s obzirom na to…

1 sat ago

Zbog teških riječi na račun CRNE GORE i CRNOGORACA: Hotel Podgorica OTKAZAO nastup JELENE Kraleuše… (foto)

Hotel Podgorica otkazao je nastup srpske pjevačice Jelene Karleuše zbog njenih izjava o Crnoj Gori i Crnogorcima.…

1 sat ago

IVAN Vujović: Šešeljevi učenici, vladaju u Srbiji i u Crnoj Gori, gdje im se “evropske” snage žive čuti ne smiju… (foto)

Ludilu, prema njegovim riječima, nema kraja iako je jasno da ono završava u porazu. Tragedija…

1 sat ago

Klanjana dženaza bh. heroini HALIDI Bojadži: Pripadnici AGRESORIH snaga, GRANATOM ubili joj dvojicu MALOLJETNIH SINOVA… (foto, video)

Klanjana je dženaza bh. heroini Halidi Bojadži, koja je preminula prije nekoliko dana u 73.…

3 sata ago

TRAGEDIJA KOJA JE RASTUŽILA BOSNU I HERCEGOVINU: Dječak krenuo na utakmicu, poginuo u saobraćajnoj nesreći… (foto)

U derventskom naselju Živinice jutros je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula…

3 sata ago

This website uses cookies.