IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTAC Mateja Periša otkrio neke detalje i navode o drogi: On je sportaš, on i ne puši… (foto, video)

Nenad Periš, Otac nestalog mladića ističe i da je svim ljudima zahvalan na svemu proteklih dana. “Molim novinare da ne dolaze pred kuću moje obitelji”

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 07.01.2022… 14: 52…OTAC Mateja Periša otkrio neke detalje i navode o drogi: On je sportaš, on i ne puši… (foto, video)

U NOĆI s 30. na 31. prosinca u Beogradu je nestao 27-godišnji Splićanin Matej Periš. Potraga za njim ulazi u osmi dan.

On je u Beogradu bio sa šestoricom prijatelja i večer prije Stare godine izašli su, kako je izjavio jedan od njih, prvo u restoran u beogradskoj Beton hali koja je preuređena u niz ugostiteljskih objekata. Potom su otišli u klub koji se nalazi u istom kompleksu uz rijeku Savu, gdje su ga oni posljednji put vidjeli. Prema onome što dosad znamo, Matej je oko 2 sata u noći nestao iz kluba. 

Danima policijski brodovi obavljaju pretragu Save i ušća u Dunav. Cijeloga dana su patrolirali brodovi riječne policije i Žandarmerije. Na to područje su stigli i policajci sa psima tragačima, a potraga se vodila i na Velikom ratnom otoku – između Save i Dunava. U potragu su uključeni i dronovi.

Potraga je obustavljena jučer oko 19 sati. Iz policije su potvrdili da se nastavlja i danas. Najavljuje se velika promjena vremena, kiša i snijeg, što bi moglo dodatno otežati potragu.

Nenad Periš, otac nestalog mladića, u razgovoru za Nova.rs, govorio je o okolnostima slučaja i zahvalio na podršci koja stiže njegovoj obitelji proteklih dana….

Matejev otac otkrio neke nove detalje…

“Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tijekom praznika. Dao sam uzorak za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Naglasak je na Savi, odnosno na koritu i njenim obalama. Bili su i psi, tako da se vide aktivnosti”, ističe Periš za Nova.rs.

Nestanak 27- godišnjeg Mateja pratile su čudne okolnosti, a gotovo da se svakog dana pojave neke nove informacije, od kojih je većina još uvijek neprovjerena i nepotvrđena. Jedna od priča koja se pojavila bila je i da je u klubu iz kojeg je Matej nestao te večeri bio sukob.

Čitaj još:   NAKON MISE, POTRESNO OBRAĆANJE OCA MATEJA PERIŠA: "Hvala, Beograde, idem kući sa svojim sinom"...

“Ja mogu reći ono što sam doznao od Matejevih prijatelja, a to je da nikakvih fizičkih sukoba oni nisu vidjeli i imali u kafiću u vremenu kada je nestao. Nisam čitao što se piše, jer su moje informacije isključivo vezane za policijske izvještaje. To je ono što mogu reći”, ističe otac mladića.

O snimkama…

Mateja su snimile nadzorne kamere nekoliko kafića, a na jednoj snimci se vidi trenutak kada na šetalištu ispod Brankovog mosta zaustavlja taksi. Na snimci Matej kratko razgovora s taksistom, a potom nastavlja trčati. Periš ističe da razgovor s taksistom koji je te večeri njegov sin imao nije mnogo doprinijelo istrazi.

“Meni se čini da svatko, tko je bio u kontaktu s Matejom te večeri, može doprinijeti saznanju kuda se on kretao i gdje je želio otići… Mislio sam da mu je rekao ulicu ili adresu. Kako se i vidi, on je zaustavljao taksi, i kad je stalo vozilo, on je prvo pokušao otvoriti vrata za putnike. Nakon toga se prebacio ka prednjem sjedištu. Vidio sam da komunicira s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promijenila ili rasvijetlila nešto. Ne mogu reći što mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije bio takvog toka da bi promijenio situaciju”, kaže Periš.

Matejev otac o potrazi

O navodnom pronalasku tragova droge

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović jučer je izjavio da je policija navodno kod grupe mladića iz Splita pronašla nedozvoljene supstance. Njegov otac ističe da je Matej bio sportaš i da je takav život vodio.

“Svatko tko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je, zasigurno, momak koji je, prije svega, sportaš. On je momak koji je bio u treningu, nije pušač. Mlad čovjek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko ljeta vozio brodove…

Nisam čitao što se pisalo, ali o tim navodima mogu reći da sam siguran da on to ne uzima i da to nije posljedica ove tragične situacije. Matej je primjeren mladi čovjek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd da proslave i da se zabavljaju. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol”, kaže Periš.

Čitaj još:   UHAPŠENI PAZARCI- “PALI” sa većom količinom OPOJNIH DROGA

“Molim novinare da ne dolaze pred kuću moje obitelji”

Otac nestalog mladića ističe i da je svim ljudima zahvalan na svemu proteklih dana.

“Htio bih svima poželjeti iskrene čestitke za Badnji dan i Božić, svim građanima Srbije, svima koji mi proteklih dana pružaju podršku. Želim da u krugu obitelji provedu praznike i budu sretni”, kaže Periš.

On je potom i zamolio novinare da njegovoj obitelji u Hrvatskoj pruže mir, jer im je izuzetno teško zbog cijele situacije.

“Znam da postoji interes, ali želim zamoliti novinare da ne dolaze ispred kuće moje obitelji. Njih to jako uznemiruje, jer im je dovoljno teško zbog svega što se događa. Hvala svima na razumijevanju”, kaže Nenad.

izvor Nova.rs