IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAH I TUGA REGIONA: Mateja nema 9 dana, uključen Interpol, stiglo saopštenje srpskog MUP- a… (foto, video)

UBRZANO TRAGANJE za 27- godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, nestalim u Beogradu, ušla je u deveti dan…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 08.01.2022… 09: 52… STRAH I TUGA REGIONA: Mateja nema 9 dana, uključen Interpol, stiglo saopštenje srpskog MUP- a… (foto, video)

Potraga je predhodne noći privremeno prekinuta do jutra, a da se sljedećih nekoliko dana zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, odnosno kiše i snijega, privremena obustava mogla bi dulje potrajati. U svakom slučaju, policija i tužiteljstvo nastavljaju svoj posao. Naime, rekonstruiraju njegovo kretanje i analiziraju sve što je do sada prikupljeno.

O nestanku Mateja obaviještene su i susjedne države, kao i Interpol. Srpska policija, osim u Beogradu, češljala je rijeku Dunav i nizvodno, sve redom do Smedereva. Provjeravalo se kako korito rijeke tako i priobalje. Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je potvrdio da je sveobuhvatna potraga u tijeku i da je gotovo cijela srpska policija dignuta na noge kako bi pronašla nestalog Mateja, piše Srbija danas.

I dok Mateja nema već devet dana, a službene informacije o potrazi cure na kapaljku, srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova prepucavaju se oko izjave Plenkovića.

MUP Srbije odgovorio MVEP- u

Sada je opet stigao odgovor iz srpskog MUP- a.

“Nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka, nadamo se da je polemika završena”, priopćio je MUP Srbije.

“Povodom izraza žaljenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova zbog ‘deplasirane i neprimjerene reakcije MUP- a Srbije’ na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, MUP Republike Srbije je veoma zadovoljan što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvjetljavanju slučaja nestanka Mateja Periša. Upravo nas je zato i iznenadila neprimjerena i ničim izazvana reakcija gospodina Plenkovića”, dodaje se u saopštenju.

“Nepotrebno i podcjenjivačko spominjanje ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donijelo bilo što dobro”, naveo je MUP Srbije.

Čitaj još:   STIŽU, KIŠA I SNIJEG…: Kako nas vrijeme očekuje do petka

Kako se dodaje u priopćenju, svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak riješi.

“I zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka. Nadamo se da je ovim polemika završena, a MUP neće prestati tragati za istinom, ma koliko napora bilo potrebno”, zaključuje se.

Što se tiče mogućnosti da srpska policija procijeni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatskog veleposlanstva u Srbiji, ali i da je teško procijeniti koliko bi to trajalo jer ovisi i o tome što bi srpska policija tražila.

U zonu suradnje, kako je kazao, ne želi ulaziti: ”Ne bih htio špekulirati do koje mjere surađuju, to zbilja nije na meni da komentiram.” Također, istaknuo je da ne želi špekulirati niti oko krajnjeg ishoda potrage i daljnjih postupaka ovisno o tom ishodu.

Čitaj još:   VELJA NEVOLJA I DARKO ELEZ: Imali opasne planove da preuzmu podzemlje regiona... (foto)

Matejev otac je bio u hrvatskom veleposlanstvu, potvrdio je Biščević: ”Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća. Razmijenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i veleposlanstvo učinit ćemo sve da mu pomognemo.”

izvor Index.hr

NIK Đeljošaj: GOODBYE Krivokapiću…

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj uputio je poruku premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Read more

ADNAN Čirgić: Nakaradnija od ove može biti samo Vlada koju DRITAN Abazović sastavi

Potrče li suverenističke i manjinske partije u zagrljaj Dritanu Abazoviću, to Read more