IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE LUDA KUĆA: Porfirije na Dodikovoj fešti u Banjoj Luci citirao Novaka Đokovića… (foto, video)

“Zato ne dopustimo da nas drugi ma koliko dobronamjerni bili utjeruju u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira”, kaže Porfirije…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09.01.2022… 00: 52… OVO JE LUDA KUĆA: Porfirije na Dodikovoj fešti u Banjoj Luci citirao Novaka Đokovića… (foto, video)

Patrijarh Porfirije, na ceremoniji obilježavanja neustavnog dana RS, pomenuo je i zatočenog u Australiji Novaka Đokovića, ali je i citirajući patrijarha Pavla očitao lekciju Miloradu Dodiku.

Došao sam da vas ohrabrim u čuvanju i izgrađivanju jedinstva među sobom , bez obzira na razlike, kao i u vašem nastojanju u izgrađivanju svega što je dobro i vrlinsko, korisno svima- naveo je poglavar SPC.

“‘Moramo svi da znamo da briga o svojim pravima i potrebama nikada ne smije da ugrožava tuđa prava. Potreba da čuvamo svoj identitet ima smisla samo ako se držimo tog principa, su naši korijeni i pravoslavno predavanje. Da bi se bolje razumjeli međusobno nužno je da vodimo dijalog bez teških riječi, jer na svim stranama ima mnogo povrijeđenih. U razgovoru ako hoćemo da nas drugi čuju moramo imati jake argumente, a blage riječi’, pričao je patrijarh Pavle”, podsjetio je patrijarh Porfirije.

Čitaj još:   NOVI SKANDAL: Bivši trener Zvezde, uzimao novac od transfera igrača? (foto)

Patrijarh Porfirije je pomenuo i zatočenog  Đokovića.

“On je rekao da je mir budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima, mi sami za sebe možemo učiniti mnogo više nego istok i zapad zajedno. 

Zato ne dopustimo da nas drugi ma koliko dobronamjerni bili utjeruju u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira. 

Mir je riječ koju najviše upotreblajavaju oni koji svakodnevno rade na proizvodnji oruđa smrti, tim trgovanjem se enormno bogate i oni proizvode modele zajedničkih života i upsostavljanja mira. Da li je to kontradiktorno ili licemjerno, neka svako zaključi. Najbolje je da poslušamo savjet Đokovića, da mi sami sebi možemo pomoći bolje nego bilo ko”, rekao je patrijarh Porfirije.

izvor (SB)

DRAGAN Bursać: SATANSKI VLADIKA NIKANOR!

“Ovaj pop, zelenaš i sjecikesa, koji je sam sebi odredio Read more

NENAD Čanak: JOANAKIJE I SPC DOKAZALI DA SU STRANO TIJELO U CRNOJ GORI…

Komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Prijestonicu, održana Read more