IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIBOJSKE ŠARENE LAŽE: Kad nešto nećeš da riješiš, formiraj komisiju i neće nikad biti riješeno… (foto)

Nakon niza incidenata koji su se prethodnih dana događali u Priboju, u kojima se pjesmama i grafitima veličaju genocid i osuđeni ratni zločinci, a Bošnjacima se prijeti novim pokoljem i pucanjem u džamije, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije prof. dr. Jahja Fehratović sa delegacijom posjetio je danas predsjednika opštine Priboj.

Predsjednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao da se na sastanku čula zajednička nedvosmislena osuda svih dešavanja. Naglasio da ovo nisu pjesme koje su primjerene Priboju, ističući da želi da se što prije ta slika zaustavi.

“Priboj je zajednička kuća i Srba i Bošnjaka, krov te kuće je tolerancija i poznato je da mi imamo izuzetno mnogo primjera dobre saradnje”, poručio je Rvović.

Sastanku su pored predsjednika opštine i SPP-a prisustvovali i predstavnici drugih bošnjačkih stranaka u Priboju, kao i narodni poslanik SNS-a Krsto Janjušević.

Nakon pisanja portala Sandzacke.rs sa zimovanja se javio narodni poslanik Samir Tandir, koji je za sarajevski Avaz komentarisao aktuelnu situaciju i događanja u Priboju.

“Očekujem da će predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posjetiti Priboj. To bi bila jako dobra poruka i svakako bi doprinijela smirivanju tenzija. Odluka opštinskog rukovodstva u Priboju da održi sastanke sa relevantnim bošnjackim političkim predstavnicima, kao i predstavnicima Islamske zajednice, takođe je dobra i pomaže smirivanju tenzija”, kazao je Tandir.

Ovo je njegova prva izjava ovim povodom, iako je jedini bošnjački poslanik u Polimlju. Evidentno je ovih dana njegovo odsustvo sa svih sastanaka povodom dešavanja u Priboju, a nije bio prisutan ni na pres konferenciji Stranke pravde i pomirenja.

Povodom ponovljenih incidenata u Priboju, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa, koju čine rukovodioci Uprave granične policije.

Čitaj još:   NA SJEDNICI U PODGORICI: Crnogorski  Poslanici 11. marta o prijedlogu za razrješenje ANDRIJE Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore... (foto, video)

Zadatak radne grupe je, kako je saopćeno iz MUP-a, da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju.

Novinar radija Sto plus iz Novog Pazara Ishak Slezović ocijenio je u izjavi za Al jazeeru da su ovakvi događaji postali suviše uobičajeni, te da ovaj predstavlja samo nastavak epizode pribojskih incidenata sa policajcima koji pozivaju na pokolj nad Bošnjacima.

“Poslije deset godina ovakve vlasti, sasvim je normalno da dobijete ovakve scene i događaje. Nikada ništa nije sankcionisano, pa sigurno neće niti sada. Vidim da je formirana neka komisija koja bi trebala istražiti događaje u Priboju, ali desiti se neće ništa. To je kao u komunizmu – kada nešto nećete da riješite, formirate komisiju koja će kao nešto raditi, a vrijeme prolaziti“, kaže Slezović.

“Po meni, ovo je eho Priboja. Ne znam više niti šta da mislim o ovome. To je jedna reakcija na, tako kažem, odgovor države na slične incidente. Vidimo šta su radili policajci u Priboju. Ovo je vjerovatno bilo – ‘hajde da i mi malo nešto napravimo'“, dodaje.

Čitaj još:   Nisu u PRIBOJU narasle ''međunacionalne'' tenzije, već isključivo PRIJETNJE BOŠNJACIMA I ČETNIČKO ORGIJANJE (video)

Sandžački Bošnjaci vjeruju da problem rastućeg fašizma u Sandžaku neće biti tretiran po onom Čerčilovom receptu – kad nešto nećeš da riješiš, formiraj komisiju i neće nikad biti riješeno.

Izvor: Sandzacke.rs

SVEČANO OTVORENE 55 MOSI u Priboju

Danas su malom prelijepom gradu na obalama rijeke Lima izvanično Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PRIBOJ Na granici uhapšen Husein Mujanović, bivši borac ARBiH!!!

Na graničnom prijelazu sa Srbijom, u blizini Priboja, jutros je Read more