IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠUBARE, KOKARDE I ZASTAVE TROBOJKE od 500 metara u ISTOČNOM SARAJEVU… (foto)

Tokom obilježavanja neustavnog Dana RS u Istočnom Sarajevu danas je razvijena, kako je rekao načelnik općine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, najduža zastava u Evropi…

ISTOČNO SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09.01.2022… ŠUBARE, KOKARDE I ZASTAVE TROBOJKE od 500 metara u ISTOČNOM SARAJEVU… (foto)

Razvijanju trobrojke prisustvuje veliki broj građana. Bh. entitet RS svake godine obilježava Dan RS 9. januara, usprkos odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je proglašen neustavnim.

Na taj datum 1992. godine u Sarajevu samozvana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini donijela je “Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine”.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine presudio je u novembru 2015. godine i u martu 2019. da je praznik ”neustavan i protivan međunarodnoj konvenciji o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije te protivan protokolu uz evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda”.

Čitaj još:   TEŽAK ŠOK U PREDGRAĐU: Muškarac popio tri vijagre, odveo djevojku u šumu i umro tokom seksa... (foto)

Današnjem obilježavanju u Istočnom Sarajevu prisustvovao je i veliki broj mladih ljudi, a nekoliko njih je nosilo poznata obilježja fašističkih pokreta.  Kakva je atmosfera vladala, pogledajte u fotoreportaži “Slobodne Bosne” iz Istočnog Sarajeva.

izvor (SB)

NIK Đeljošaj: GOODBYE Krivokapiću…

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj uputio je poruku premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Read more

EMIR Hadžihafizbegović: Onaj ko ne PRIZNAJE GENOCID SPREMAN GA JE PONOVNO POČINITI- Nije lako ŽIVJETI BOŠNJACIMA u RS- u (video)

“Egzorcizam čisti sam prošao. Istjerivanje đavola!” – tim jer riječima Read more

Čitaj još:   ČEDA Jovanović o hapšenju u Vili Mir: Slobo Milošević, bio naoružan- ostalo je samo da se POUBIJAMO! (foto i video)