IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALARM I POZIVI IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova… (foto)

“Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10.01.2022…08: 52…  ALARM I POZIVI IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova… (foto)

Bit ćete obaviješteni šta, kako i gdje se učlaniti.

Ovo je prvi put poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova”, stoji u objavi “Zelenih beretki Bosnae”.

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

„Ne uskoro, već to treba pod hitno… ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica… jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo“, stoji u jednom od komentara.

Čitaj još:   SVATOVI UPROPASTILI SVADBU: Mlada kazala čije prezime uzima, iz dubine sale se začulo "KU*VO",, nastao opšti haos!

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BiH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

izvor (SB)