IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALARM I POZIVI IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova… (foto)

“Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10.01.2022…08: 52…  ALARM I POZIVI IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova… (foto)

Bit ćete obaviješteni šta, kako i gdje se učlaniti.

Ovo je prvi put poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova”, stoji u objavi “Zelenih beretki Bosnae”.

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

„Ne uskoro, već to treba pod hitno… ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica… jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo“, stoji u jednom od komentara.

Čitaj još:   Sergej PORUČIO VUČKU: "Vučiću, plačip*čko, ovde sve staje!" (video)

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BiH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

izvor (SB)

Miloš NIKOLIĆ: DRITAN da obrati pažnju kako komunicira sa DPS- om… (foto)

Gospodine Abazoviću, navodi Nikolić, “toplo Vam preporučujemo da ne zalazite Read more

Dnevni horoskop za 22. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

Aktuelna vlast poznata je po tome da nerijetko povlači poteze Read more