IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS SNIJEG, MOKAR I MJESTIMIČNO KLIZAV KOLOVOZ: Razlog je za opreznu vožnju u… (foto)

Apeluju na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, na put ne krećite bez zimske opreme…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 10.01.2022…08: 52…  DANAS SNIJEG, MOKAR I MJESTIMIČNO KLIZAV KOLOVOZ: Razlog je za opreznu vožnju u… (foto)

U zapadnoj i ponegdje centralnoj Bosni pada snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

U Bosni se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho. Na području jugozapadne Bosne poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Bugojno- Novi Travnik, Ripač- Bosanaki Petrovac i Lanište- Ključ. Apeluju na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic- Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23: 30 do 04: 30 sati) saobraćaj obustavlja.

Čitaj još:   Kenana Strujić- Harbić: Srebrenica je za nas crvena linija... (foto i video)

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce- Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22- 06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo- Kladanj (Olovske Luke), Jablanica- Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj- Gračanica (u Klokotnici), Grude- Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac- Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča- Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

http://iBalkan.net

NIK Đeljošaj: GOODBYE Krivokapiću…

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj uputio je poruku premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Read more

ADNAN Čirgić: Nakaradnija od ove može biti samo Vlada koju DRITAN Abazović sastavi

Potrče li suverenističke i manjinske partije u zagrljaj Dritanu Abazoviću, to Read more