IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENAD Pećanin: Vučić je cijeli region doveo na ivicu novih ratova… (foto)

Pećanin je ocijenio da je ,,ugroženost“ srpskog naroda u CG i BiH pogonsko gorivo za pripremu zločina…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10.01.2022…08: 52…  SENAD Pećanin: Vučić je cijeli region doveo na ivicu novih ratova… (foto) 

Sarajevski advokat je kazao da onaj koji je za govornicom Skupštine Srbije prijetio svijetu sa ,,sto muslimana za jednog Srbina“ danas ima veću moć nego što je Milošević imao devedesetih godina prošlog vijeka.

Eskalacija srpskog nacionalizma prethodna dva dana upriličena je u Banjaluci sramotnom proslavom neustavnog Dana Republike Srpske, bosansko-hercegovačkog entiteta. 

Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a tog entiteta tokom neđeljnog defilea izvodila je i specijalnu muzičku numeru tokom koje su policajci u glas pjevali ,,Za krst, za krst Nemanjića, za slavu, za slavu Obilića. Srba ima kao lista, nema više komunista“. 

U tom entitetu juče je obilježen neustavni dan RS-a, a ceremoniji su prisustvovali zvaničnici tog entiteta, brojni gosti iz Srbije, kao i ambasador Rusije u BiH.

“Bojim se da demonstracije klerofašizma, kojem svjedočimo još od početka litija u Crnoj Gori, a sada i povodom proslave Božića (,,Oj Pazaru, novi Vukovaru, Oj Sjenice, nova Srebrenice“), antivakserskog performansa Novaka Đokovića i obilježavanja neustavnog 9. januara u Republici Srpskoj (,,Za krst Nemanjića i slavu Obilića“) upućuju na identičnost pripremljenog scenarija: onog projekta koji je uoči početka ratova na prostoru Jugoslavije najavljen ,,Antibirokratskom revolucijom“, govorom Slobodana Miloševića na Kosovu Polju i turnejom moštiju kneza Lazara po ,,srpskim zemljama“, ocijenio je za Pobjedu Senad Pećanin, advokat i novinar iz Sarajeva.

Kaže da bi se Čehovljevo pravilo ,,da puška koja je okačena na zid u prvom činu mora opaliti u trećem“ moglo reinterpretirati na sljedeći način: slavljenje genocida u Srebrenici u prvom činu mora rezultirati novim zločinom u trećem.

Čitaj još:   PLANETA U PANICI: Koronavirus se rapidno širi, TRENUTNO NAJUGROŽENIJI su... (foto)

“Kao što su onomad laži o srpskom pravu na granice srpske države na liniji Karlobag- Ogulin- Karlovac- Virovitica bile pogonsko gorivo za genocid i najmasovnije ratne i zločine protiv čovječnosti u Evropi nakon Drugog svjetskog rata – tako je danas ,,ugroženost“ srpskog naroda u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini neiscrpno pogonsko gorivo za pripremu novih ratova i novih zločina”, rekao je Pećanin.

Sarajevski advokat je kazao da onaj koji je za govornicom Skupštine Srbije prijetio svijetu sa ,,sto muslimana za jednog Srbina“ danas ima veću moć nego što je Milošević imao devedesetih godina prošlog vijeka.

“Doduše, podršku Crkve Srbije za ciljeve koji su ostvarivi jedino genocidom i zločinima imao je i Milošević. Ali, Aleksandar Vučić je u boljoj poziciji: dok se Milošević oslanjao na klovna Žirinovskog, tajno ,,Teslino oružje“ i nadu u početak trećeg svjetskog rata, Vučić ima podršku Putina, Kine, Orbana, Janše, Milanovića, a do juče čak i Angele Merkel; dok se Milošević morao osloniti na Šolevića, Raškovića, Karadžića, Bulatovića i Rahmana Morinu, Vučićevi aduti su Dodik, Andrija Mandić i Dritan Abazović; dok je Milošević gebelsovsku propagandu širio preko Mitevićeve Televizije Beograd i Politikinih izdanja, Vučića i njegove namjesnike podržavaju skoro svi vodeći mediji u Srbiji, podgoričke Vijesti i RTV Republike Srpske.

“Očito je da je Aleksandar Vučić cijeli region doveo na ivicu novih ratova. Volio bih da vjerujem da je novo ,,pucanje“ još uvijek stvar politike, a ne, prosto, fizike i da Sjedinjene Države i Evropska unija neće i dalje čemberlenovski okretati glavu na drugu stranu kao što čine još od početaka Dodikovog ekstremizma i litija u Crnoj Gori– rekao je SENAD Pećanin.

Čitaj još:   VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: "Ovo će biti NATO DVORIŠTE..."

izvor Analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more