IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKVE NAM PORUKE ŠALJE Dodik:”Marš na Drinu”, “Himna kosovskih junaka”, “Za krst, za krst…” (foto, video)

“Za slavu, za slavu Obilića. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Banja Luko, naša diko… Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Stasala je naša dika, nova Srpska Republika… Za krst, za krst…”, orilo se na Trgu Krajine…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11.01.2022…19: 52… KAKVE PORUKE ŠALJE Dodik:”Marš na Drinu”, “Himna kosovskih junaka”, “Za krst, za krst…” (foto, video)

Specijalna antiteroristička jedinca MUP-a RS-a tokom svečanog defilea 9. januara povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a izvodila je specijalnu muzičku numeru. Baš kao i prethodnih godina, ova pjesma u vezi je isključivo sa srpskim narodom i pravoslavljem, a posebno je opasno to što se policija koja bi trebala biti policija svih građana, odredila za samo jednu religiju. 

“Za slavu, za slavu Obilića. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Banja Luko, naša diko… Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Stasala je naša dika, nova Srpska Republika… Za krst, za krst…”, orilo se na Trgu Krajine.

Čitaj još:   UHAPŠEN VODITELJ ZADRUGE MILAN MILOŠEVIĆ-Izazvao HAOS i PANIKU

U toj pjesmi su i sljedeći stihovi:

Srpske Pale, vrh planine

osvetlaše naše himne

Višegradi, Posavina

sve je Srbin do Srbina

Bihać, Doboj, Treskavca

Ozren, Igman, Majevica

Ilidža i Grbavica,

Goradže i Srebrenica!

Nevesinje i Trebinje

branilo je srpsko ime…

Na Trgu Krajine pjevali su dio pjesme. Cijela pjesma je u videu ispod.

Dvije godine prije, na istom mjestu i istim povodom pripadnici MUP-a RS-a pjevali su pjesmu “Pukni zoro”, popularnog slovenačkog kantautora Magnifica, za koju član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da su je pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu prvi put (Prvi svjetski rat).

Na defileu 9. januara 2019. godine pjevali su “Himnu kosovskih junaka”, pjesmu koja je nastala 1989. godine za film “Boj na Kosovu”.

“Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti”, riječi su ove himne, koja je bila i himna zloglasnih Crvenih beretki, posebne jedinice SDB-a poznate i pod nazivom Frenkijevci (po Franku Simatoviću). Dijelovi jedinice su ratujući u prvoj polovici 90-ih godina na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine prepoznavani pod imenima Knindže, Srpska dobrovoljačka garda, Arkanovci, Tigrovi, Škorpioni. Pjevajući ove stihove, kretali su u pokolje.

Devetog januara 2017. godine defile je praćen taktovima “Marša na Drinu”, komponovanog u čast pobjede srpske nad austrougarskom vojskom na Ceru.

Čitaj još:   SRĐAN PUHALO: Evo zašto je šarplanincu Vučko dao ima - PAŠA!

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more