IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGIČNA PRIČA NAJLJEPŠE Jugoslovenke: Sve je počelo kao bajka… (foto, video)

Tada je odnijela titulu jedne od najljepših na izboru za Mis svijeta u Londonu, a te ne tako davne godine cijela Jugoslavija je tutnjala samo o njoj.

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 11.01.2022…00: 52…   TRAGIČNA PRIČA NAJLJEPŠE Jugoslovenke: Sve je počelo kao bajka… (foto)

Nikica Marinović je tada je čak nastala i legenda po kojoj je takva ljepotica bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi samo u morskoj pijeni i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći…

Na to takmičenje otišla je kao prva predstavnica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i osvojila je senzacionalno drugo mjesto i tako postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

Na tom izboru se, navodno, našla potpuno slučajno. U periodu kada se organizovao izbor za Mis Jugoslavije, organizaciju je preuzeo časopis “Bazar”, a pošto glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama– sama je krenula u potragu za svežim, anonimnim licima.

Ona je srela Nikicu Marinović, tada još uvek maloletnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole. Morala je da nagovara njene vrlo konzervativne roditelje da je puste da se takmiči, a kako je i sama Nikica bila slična njima– dugo se ustručavala da se skine u dvodelni kupaći kostim. Tadašnji vlasnici licence za Mis sveta su uticali na nju i Nikica je na kraju popustila.

Smatra se da joj je lenta najlepše na svijetu izmakla zato što je došla iz komunističkog bloka, a u Londonu su se svi iznenadili kad je došla– jer je umjesto očekivane partizanke koju su zamišljali kao muškobanjastu djevojku koja nosi vojnički šlem i gojzerice, pred njima se pojavila prava ljepotica sa zlatnim uvojcima.

Čitaj još:   ZERINA- KRITIČNO: Majka zabrinuta za ĆERKIN ŽIVOT, čeka, rezultate biopsije tumora...

Njeno osvojeno drugo mjesto izazvalo je negodovanje u javnosti, a nastala je vremenom i teorija zavjere koja nikada nije dokazana.

Tvrdi se da su gledaoci sa vidnim negodovanjem dočekali odluku žirija, jer je većina smatrala da će ona biti izabrana za Mis svijeta. Govorilo se da bilo presudno što je Indijka bila spremna da, ako pobjedi, odmah otputuje u Vijetnam u posjetu američkim vojnicima koji su tamo ratovali protiv komunističkog otpora. Dok je se jugoslovenska ljepotica nije usudila da potpiše tu tačku u ugovoru.

Nakon što je stigla iz Londona, Nikica se preselila u Beograd. Pričalo se i da je odbila slavnog režisera Roberta Roselinija koji joj je nudio ulogu u svom filmu, ali ona se plašila svega što bi je u Holivudu čekalo. Ona je čak i u jednom intervjuu sa Minimaksom, na njegovo pitanje da kada bi se ponovo rodila, da li bi se opet prijavila na izbor za mis, odgovorila sa:

“Nikada. Ja se ni onaj prvi i jedini put nisam prijavila sama. Drugi su me na to nagovorili i doveli na pistu. Moji su to željeli. Cilj je bio zaraditi prvo neki dinar. Niko nije pomislio da ću otići u London.”

Zaljubila se u beogradskog književnika i reditelja Vuka Vuča s kojim je dobila sina Đorđa. Brak je trajao manje od pet godina, a posle razvoda je imala mnogo udvarača.

Drugi put je sudbonosno “da” rekla reditelju Zdravku Šotri, s kojim je imala sina Marka. Sa Šotrom nije dugo bila u braku ostala i razveli su se 1980. godine.

Čitaj još:   Zastrašivanja pred protest "Pravda za Davida"...

Onda se odjednom Nikici izgubio trag. Pričalo se da je patila od depresije, da se lječila u psihijatrijskim ustanovama i da je prekinula kontakte i sa najbližim prijateljima, ali i da je ostala bez novca, te se potpuno povukla od svijeta.

Ipak je u novembru 2008. godine njena slika ponovo osvojila naslovne strane, ali zbog vijesti da je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje.

Imala je 61 godinu i iza sebe nije ostavila ni pismo ni oproštajnu poruku…

izvor Zadovoljna.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more