IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić ide u Vatikan na susret sa papom Franjom… (foto)

Predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić trebalo bi u ponedeljak da otputuje u Vatikan na sastanak sa papom Franjom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 13.01.2022…19: 52…  ŽELJKO Komšić ide u Vatikan na susret sa papom Franjom… (foto)

Bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa Papom Franjom, obzirom da su se Komšić i papa Franjo sastali u februaru 2020. godine kada je tokom sastanka naglašeno da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku podršku Bosni i Hercegovini kao multietničkoj državi, te podršku njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Podsjećamo, Željko Komšić je 25. oktobra 2007. godine u ime Bosne i Hercegovine, kao tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, razmijenio u Vatikanu ratifikacijske instrumente Temeljnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice.

Čitaj još:   "NAJBOLJE NOGE SRBIJE, NAJZAD IH JE POKAZALA": Bikini izdanje, napravilo je haos na društvenim mrežama, svi govore o jednom detalju... (foto)

Cijeneći doprinos potpisivanju ovog dokumenta, tadašnji papa Benedikt XVI je krajem aprila 2008. odlikovao ŽELJKA Komšića.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ESAD Rastoder: DOSTA sa diskriminacijom dijaspore- Nama ne omogućavate popis, a omogućavate ga za 120.000 emigranata iz Rusije, Ukrajine... (foto)