IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić ide u Vatikan na susret sa papom Franjom… (foto)

Predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić trebalo bi u ponedeljak da otputuje u Vatikan na sastanak sa papom Franjom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 13.01.2022…19: 52…  ŽELJKO Komšić ide u Vatikan na susret sa papom Franjom… (foto)

Bio bi to drugi zvanični sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sa Papom Franjom, obzirom da su se Komšić i papa Franjo sastali u februaru 2020. godine kada je tokom sastanka naglašeno da će Vatikan i dalje pružati konstruktivnu političku podršku Bosni i Hercegovini kao multietničkoj državi, te podršku njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Podsjećamo, Željko Komšić je 25. oktobra 2007. godine u ime Bosne i Hercegovine, kao tadašnji član Predsjedništva BiH iz reda Hrvata, razmijenio u Vatikanu ratifikacijske instrumente Temeljnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice.

Čitaj još:   SRAM I BRUKA SRBIJE: Vjerica Radeta SE IZVUKLA ZBOG GOVORA MRŽNJE...

Cijeneći doprinos potpisivanju ovog dokumenta, tadašnji papa Benedikt XVI je krajem aprila 2008. odlikovao ŽELJKA Komšića.

izvor agencije

VIC DANA: Raspravljala dva Đetići na plažu o seksualnom životu, a onda se u priču čoče uključi i Mujo… (foto)

„Jarane, zar ti stvarno varaš svoju ženu?“ BUDVA: Regija, Zanimljivosti, Read more

Čitaj još:   NOVI PAZAR DETALJI EKSPLOZIJE: Izgorio ugostiteljski objekat, zna se šta je izazvalo nesreću... (foto i video)
Dnevni horoskop za 18. januar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more