IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dva sata razgovora u vili Mir na Dedinju: Vučić i Dodik dogovorili VELIKI SABOR… (foto, video)

U Beogradu je završen sastanak Milorada Dodika i Aleksandra Vučića…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, petak, 14.01.2022…12: 32… Dva sata razgovora u vili Mir na Dedinju: Vučić i Dodik dogovorili VELIKI SABOR… (foto, video)

Dogovoreno je održavanje velikog sabora Srbije i Republike Srpske 27.januara uključujući i sastanak dvije vlade kada će, kažu, odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju saradnje u svim oblastima. 

Naglašeno je da postoje problemi kada je riječ o ostvarivanju dejtonskih prava u BiH i da zvaničnici Srpske ništa drugo i ne traže…

Sastanak, koji je počeo u 9.00 sati u vili Mir, na Dedinju i trajao je više od dva sata i bio je zatvoren za javnost.

Ocijenili su da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijeli region.

Vučić je kazao da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika RS- a užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posledice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu.

Čitaj još:   GADAN ŽRIJEB LIGE ŠAMPIONA- ODMAH RERPIZA FINALA: Poznat kompletan raspored! (foto i video)

“Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rešenje”, dodao je Vučić. Svaka odluka je, kaže, na rukovodstvu RS, ali da Dodika i sve političke predstavnike u RS moli da razmotre njegov predlog da se vrate u instutcije BiH.

„Moja molba Dodiku i svim političkim faktorima u RS nije zahtjev da se sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da što gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda”, naglasio je Vučić. Ponudio je da Dodik svim institucijama i političkim predstavnicima u Banjaluci obrazloži svoj predlog…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more