IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Kap koja je prelila čašu” iz BEOGRADA: Đuka MEGAFON (kao) protiv Vučića… (foto, video)

Vučić je istakao da pretpostavlja da će Vlada Srbije (kao da on ne donosi sve odluke) da raskine ugovore sa Rio Tintom…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, petak, 14.01.2022…00: 12… “Kap koja je prelila čašu” iz BEOGRADA: Đuka MEGAFON (kao) protiv Vučića… (foto, video)

Vladimir Đukanović, visokopozicionirani član Srpske napredne stranke i poslanik naprednjaka u Skupštini Srbije, pomno je, kao i svi SNS- ovci, ispratio gostovanje Aleksandra Vučića na Radio televiziji Srbije.

I, vjerovatno iz želje da se pokaže da postoji pluralizam mišljenja unutar stranke, istakao da je razočaran onim što je rekao Vučić…

Moj stav je racionalan. Neću da ulazim u političke rasprave, mučno mi je da odgovaram ljudima koji su doveli Rio Tinto, donosili zakone. Zakon o rudarstvu je 2006. pravljen za Rio Tinto, oni po njemu imaju prava i potraživanja prema državi Srbiji. Moramo da donosimo racionalne odlukem- rekao je Vučić na RTS- u i dodao:

Raspoloženje u Vladi je takvo da raskinu sve, da kažu “nema”. Uprkos zakonima. Rekao sam da nemamo pravo da to radimo zato što mi moramo da obezbjedimo taj novac i na kraju će nas neki odgovorni ljudi pitati zašto smo podilazili narodu. Politika nije u podilaženju narodu, mora da bude ozbiljna i odgovorna – naveo je naprednjački lider.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 28. jul 2020. godine...

I ta najava je naterala Đuku da reaguje i da na Tviteru poruči da ga je takva najava Vučića- razočarala.

Apsolutno sam razočaran najavom Aleksandra Vučića o potencijalnoj odluci Vlade da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto. Za mene lično ovo je kap koja je prelila čašu- napisao je Đukanović.

Ovo je samo još jedan u nizu (jeftinih) poteza koji služe za to da se pokaže kako u Srpskoj naprednoj stranci vlada pluralizam mišljenja, gde je moguće reći da se ne slažete sa Aleksandrom Vučićem, koji vedri i oblači kako Srbijom, tako i SNS- om već deset godina…

Čitaj još:   SRBIN, ZBRISAO IZ ZATVORA U NJEMAČKOJ: Čuvarima izašao kroz prozor, kažu, ima listu za odstrel...(foto)

Sve je ovo predstava uoči izbora zakazanih za 3. april, ali narod je sve te pokušaje odavno provalio…

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more