IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić- Harbić: Seksističke i nacionalističke izjave odavno manir ove vlasti

Mizogene, seksističke i nacionalističke izjave odavno su postale manir ove vlasti, Vlade i njenih funkcionera i službenika, poručila je Kenana Strujić-Harbić, poslanica Bošnjačke stranke.

“Zato najnovija prizemna, seksistička izjava Jovana Markuša, vladinog člana komisije za UNESCO, upućena Draginji Vuksanović Stanković, koja je zbog svojih brilijantnih javnih nastupa česta meta ovakvih napada, na žalost ne predstavlja nikakav izuzetak već, naprotiv, dosljednost, kontinuitet i praksu vladajuće većine”, ocijenila je.

“Kao poslanicu u Skupštini Crne Gore, ali i kao suprugu, majku i građanku ove države moram istaći da zabrinjava šutnja čelnih ljudi u državi. Njihovo ćutanje doprinosi da skoro svakodnevno imamo ovakve i slične izlive primitivizma prema ženama u politici.”

“No, umjesto da se javnost navikne na srednjovjekovne vrijednosti koje baštini ova vlast – upravo će ova vlast vrlo brzo postati bivša. I to govori o spremnosti našeg društva da postane dio razvijene Evrope”, zaključila je Strujić Harbić. 

Čitaj još:   KENANA Strujić- Harbić: PARLAMENT je mjesto za RJEŠAVANJE političkih NESUGLASICA...

izvor: pobjeda.me

KENANA Strujić Harbić o padu Vlade: CRNA GORA SE VRATILA SEBI…

Crna Gora je došla sebi, kaže za šefica Kluba poslanika Read more