IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAK Đoković izgubio bitku sa Federalnim sudom, slijedi deportacija iz AUSTRALIJE… (foto, video)

Savezni sud Australije je presudio protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u slučaju protiv ministra za imigracije Alexa Hawkea…

MELBURN: Svijet, Sport, TENIS, Vijesti, nedelja, 16.01.2022…08: 42…NOVAK Đoković izgubio bitku sa Federalnim sudom, slijedi deportacija iz AUSTRALIJE… (foto, video)

SAVEZNI sud presudio je protiv Novaka Đokovića u slučaju protiv ministra Hawkea. Podsjetimo, najbolji tenisr svijeta stigao je u Australiju na prvi Grand Slam sezone s medicinskim izuzećem od cijepljenja. Prvo mu je odbijena viza pa ju je onda dobio nakon žalbe na sudu. Poslije toga mu je australski ministar imigracije Alex Hawke otkazao vizu pa su dvije strane opet završile na sudu.

Đoković će današnjom odlukom suda ostati bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Ostat će i bez prilike osvojiti 21. Grand Slam u karijeri i tako pobjeći Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji također imaju po 20 titula. Đokovićevo mjesto u ždrijebu zauzet će peti tenisač svijeta Andrej Rubljev i u prvom kolu igrat će protiv Đokovićevog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Nelogičnosti oko pozitivnosti testa, Đoković se kretao zaražen…

Podsjetimo, ministar Hawke odbio je vizu Đokoviću, a u priopćenju je poručio da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu. 

Čitaj još:   Vučić uputio poruku GRIGORIJU: Razmisli vladika šta radiš u mantiji... (foto)

Spor je poečo od trenutka kada je Novak Đoković prvo dobio medicinsko izuzeće da bi nastupio na Australian Openu,a po slijetanju u Australiju viza mu je bila ukinuta.

Nakon žalbe i odluke suda viza mu je vraćena, ali je ministar za imigracije Alex Hawke jučer iskoristio diskreciono pravo i ponovo ukinuo vizu Đokoviću.

Đakovićevi advokati na tuodluku su uložili žalbu i Savezni sud je rano jutros po srednjoevropskom vremenu počeo saslušanje tokom kojeg su obje strane iznijele svoje stavove.

Đoković će današnjom odlukom suda ostati bez nastupa na turniru koji je osvojio rekordnih devet puta. Ostat će i bez prilike osvojiti 21. Grand Slam u karijeri i tako pobjeći Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji također imaju po 20 titula. Đokovićevo mjesto u ždrijebu zauzet će peti tenisač svijeta Andrej Rubljev i u prvom kolu igrat će protiv Đokovićevog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Najbolji teniser svijeta stigao je u Australiju na prvi Grand Slam sezone s medicinskim izuzećem od cijepljenja. Prvo mu je odbijena viza pa ju je onda dobio nakon žalbe na sudu. Poslije toga mu je autralski ministar imigracije Alex Hawke otkazao vizu pa su dvije strane opet završile na sudu, piše index.hr

Čitaj još:   TUŽNA SUDBINA "PERUNA": Oporavio se na Cresu, pa ga ustrijelili u Crnoj Gori...

piše iBalkan.net / Index.hr

URA: DEMOKRATE postale ono što su bili RADIKALI U SRBIJI dvijehiljaditih…

İzlaganje poslanika Demokratske Crne Gore na današnjem premijerskom satu, ali Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković: JOANAKIJA NIJE MITROPOLIT CRNOGORSKI, jer ne priznaje crnogorsku državu… (foto, video)

Predstavnica kluba Socijaldemokratske partije i Liberalne partije, Draginja Vuksanović Stanković, Read more