IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novinarka Gradske RTV: Ništa nije izvučeno iz konteksta, GOLUBOVIĆ IZMIŠLJA

Novinarka Gradske RTV, Danica Janković reagovala je na tvrdnje predsjednika Opštine, Pljevlja Igora Golubovića da njegova jučerašnja izjava data tom mediju nije vjerodostojno prenijeta i da je izvučena iz konteksta.

“Staro je pravilo da, ako ne želite da riješite problem, osnujete komisiju. Isto tako, najbezbolniji način da negirate ono što ste rekli je da spornu izjavu proglasite “izvučenom iz konteksta”. Ako neko, odgovarajući na pitanje– da li su u Pljevljima prekrečeni svi grafiti uvredljivog sadržaja, kaže da “svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni, nit’ su bili prekrečeni. Pljevlja su urbani grad. Jedno od urbanih obilježja gradova je i izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima”, šta je tu onda izvučeno iz konteksta? Koji tačno dio?- pita Janković.

Ona je podsjetila da je Golubović nedavno Pobjedi, a ne njoj kazao da je “Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac i jedna sramota srpskog naroda, kome i ja, na neki način pripadam”.

– Hoću da kažem da predsjednik pljevaljske Opstine direktno, a ne “na neki način”– izmišlja- poručuje Janković.

Ocjenjuje da je interestantno da Golubovićsvoj “autorizovani” TV iskaz demantuje ne u mediju za koji je govorio, “nego tamo gdje je očito siguran da će njegovo obmanjivanje javnosti i anticivilizacijski stavovi biti podržani”.

Čitaj još:   SVE O NOVOM predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću... (foto i video)

– Što je u redu: sličan se sličnom raduje, je li?! U tom smislu će, vjerujem, ono što mi je rekao, Goluboviću biti sjajna preporuka za angažman u budućoj stranci- smatra Janković.

Sa druge strane, dodaje ona, nije u redu da se predsjednik pljevaljske Opštine u svom demantiju bavi podmetanjima i izmišljanjem.

– Nikakva instrukcija ili zavjera ne stoje iza moje odluke da odem u Pljevlja i uradim priču o događajima u tom gradu, koji duže od godinu uznemiravaju i stanovnike tog grada i crnogorsku javnost. Naprotiv, motivisala me je isključivo lična i profesionalna znatiželja: kako je, dakle, moguće da, nakon skarednih izjava iznesenih u nedavnom intervjuu Pobjedi, Golubović opstaje na mjestu i predsjednika Opstine i člana stranke koja se diči svojim zalaganjem za evropsku i građansku Crnu Goru?!

Na kraju, Gradska RTV večeras će gledaocima prikazati “sirovi materijal” razgovora koji sam u utorak snimila sa predsjednikom Opštine Pljevlja. Gledaoci će vidjeti ko govori istinu, a kome je floskula “izvučeno iz konteksta” paravan za politički kukavičluk i loše prikriven stav o slavljenju osuđenog ratnog zločinca u opštini čiji je predsjednik- istakla je Janković.

Čitaj još:   DPS TVRDI: DIREKTORICA ŠKOLE SE BIRALA IZ KLUBA LJUBITELJA ČETNIKA

izvor: gradskiportal.me

Milo ĐUKANOVIĆ RASPISAO LOKALNE IZBORE U PLJEVLJIMA ZA 3. juli…

Predsjednik Republike Crne Gore, Milo Đukanović donio je odluku o Read more

PLJEVLJA: Palili na njivi, zapalili vikendicu… (foto)

Izgleda da apeli, vapaji i molbe Službe zaštite i spašavanja Read more

PLJEVLJA: Pronađeno beživotno tijelo žene u Breznici…

Rano jutros u Breznici, i gradskom parku ispod Motela, pronađeno Read more