IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA U BIJES I OČAJU: “Sankcije gušenja i gašenja….” (foto, video)

Sankcije ATV- u od strane Ministrastva finansija SAD- a već su rezultirale gašenjem Youtube kanala, a iz ove medijske kuće sve su prokomentarisali za N1…

BANJA LUKA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, ponedeljak, 17.01.2022… 00: 42… BANJA LUKA U BIJES I OČAJU: “Sankcije gušenja i gašenja….” (foto, video)

Alternativna televizija koja je dospjela na crnu američku listu zbog kako se ističe povezanosti sa porodicom Dodik, i koruptivnih aktivnosti i izvlačenja javnog novca najavljuje “specijalni serijal emisija posvećen skandaloznim sankcijama”, navode na svojoj stranici.

Sada smo još više motivisani, ponosni i prkosni. Do danas nismo dobili nikakav zvaničan dokument, informaciju ili bilo šta što bi nam objasnilo vijest koju znamo, osim saopštenja Ministarstva finansija SAD koje ocjenujem vrlo površnim, tendencioznim i neozbiljnim. Kad ozbiljno i odgovorno radite svoj posao, uz posebnu odgovornost ka više od 150 zaposlenih medijskih profesionalaca, a onda i prema javnosti – svaka neočekivana situacija, pogotovo izazvana ovakvim presedanom i skandaloznim pokušajem gušenja i gašenja jednog medija, jeste problem“, kaže direktor ATV- a Srđan Kevac.

Upitan da objasni navode o povezanosti ovog medija sa porodicom Dodik, odgovara:

Čitaj još:   TEK SE SPREMA HAOS: Raja, ne vraćam se ja u "Parove", Ljubi Kadra... (foto)

“Već ranije smo odbacili sve besmislene navode o povezanosti sa porodicom Dodik, članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom ili bilo kojim drugim političarem i smatram nepotrebnim opet komentarisati takve navode. Nekoliko potpuno neutemeljenih i tendencioznih kvalifikacija, bez ikakvih dokaza i smisla. Posebno sam zatečen izjavama američkog ambasadora u BiH da mi nismo sankcionisani kao medijska kompanija”, dodaje.

Dok su na ATV-u stava da je sve “udar na demokratiju, slobodu govora, ali i direktni obračun Amerike sa njima, ambasador SAD-a obrazložio je u intervjuu Nezavisnim novinama:

“Važno je razumjeti da ATV nije sankcionisana kao medijska kompanija. Sankcionisana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše Dodik i njegova porodica za koruptivne svrhe. Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV- u. Sankcije nisu osuda novinara, nego osuda koruptivnog poslovanja”, jasan Nelson.

Zbog svega je Igor Dodik najavio i tužbu protiv američkog ambasadora…

izvor N1

URA: DEMOKRATE postale ono što su bili RADIKALI U SRBIJI dvijehiljaditih…

İzlaganje poslanika Demokratske Crne Gore na današnjem premijerskom satu, ali Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković: JOANAKIJA NIJE MITROPOLIT CRNOGORSKI, jer ne priznaje crnogorsku državu… (foto, video)

Predstavnica kluba Socijaldemokratske partije i Liberalne partije, Draginja Vuksanović Stanković, Read more