IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOŠAO VAKAT DA I LEPA BRENA INVESTIRAT U BIH: Evo gdje planira graditi skijalište i hotel… (foto)

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski- liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 17.01.2022… 14: 42…  DOŠAO VAKAT DA I LEPA BRENA INVESTIRAT U BIH: Evo gdje planira graditi skijalište i hotel… (foto)

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja januara trebala doći na finalni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa.

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacioni plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze sa tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti.

Kako Klix.ba saznaje, skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađen hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Čitaj još:   Evo zašto se zaljubljenost obilježava jednim danom u februaru, onom najkraćem mjesecu u godini? (foto)

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ukoliko dođe do realizacije te da bi to bilo veoma značajno za razvoj turizma na ovom području.

Treba podsjetiti da se o ideji izgradnje ski- staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikada nije došlo.

U projektnoj dokumentaciji je stajalo da bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je i ta izgradnja ski- staze i ski- lifta (dvosjeda) te osiguravanje sistema vještačkog zasnježivanja.  S tim u vezi u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sistemom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more