IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ETO GA ŠAH MAT: VUČIĆU više niko ne vjeruje, DODIK će platiti cijenu! (foto, video)

Nakon ‘molbe’ Aleksandra Vučića o povratku političkih predstavnika RS u institucije BiH te Dodikovo tumačenje ‘molbe’- razumnim zahtjevom- i kao najnaivnijim posmatračima postalo je jasno ‘ko je ko’ u svim do sada u bh. prouzrokovanim krizama…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak, 17.01.2022… 00: 42… ETO GA ŠAH MAT: VUČIĆU više niko ne vjeruje, DODIK će platiti cijenu! (foto, video)

Njihov kreator Aleksandar Vučić u strahu od američkih i evropskih sankcija očigledno je morao pod hitno korigovati planove. Novi plan je trebao biti nova prevara međunarodne zajednice– Dodik će se vratiti u institucije, ali će se odluke u NSRS na štetu države i dalje donositi, odnosno već donesene neće biti povučene. U najmanju ruku dvojac očekuje da će se s Dodikom u budućnosti o svemu morati pregovarati, pa makar to značilo slabljenje države BiH.

I tu su se, sve su prilike, prevarili i kreator Vučić i izvođač Dodik. Naime, u reakcijama nakon beogradskog sastanka postalo je jasno da niko više ne vjeruje u Vučićevo mirotvorstvo, kao i da će cijenu posljednjih akcija platiti prvo Milorad Dodik.

Vidjelo se to prije svega kroz sinoćnji istup visokog predstavnika Christiana Schmidta , u kojem je poručio kako neće poništiti Inckov zakon te da je Dodik prokockao svoju šansu.

  • Moramo raditi na tome da se budućnost u BiH odvija bez Dodika. Na Dodika više ne treba računati. On i neki se igraju i zbog toga će dobiti neprijatna pitanja. Ako se ne povuku odluke NSRS-a, onda kako to Šekspir kaže: “Uradit ću prije nego što ću pričati o tome!” Mogu očekivati određene odluke, ali ko će donijeti odluke i kakve će biti vidjet ćemo. Učinit ću nešto prije nego o tome budem govorio. Ići će se putem koji Dodik nije zamislio – kazao je Schmidt.
Čitaj još:   KOD NOVOG PAZARA UPUCAO MLADIĆ (16), u teškom stanju hitno prevezen u bolnicu

Večer ranije, za istu tv kuću govorio je zastupnik vladajućeg SPD-a u njemačkom Bundestsgu Adis Ahmetović, kojeg također nije zavarao beogradski performans i koji tvrdi da se od sankcija neće odustati. Dapače, one su glavni dio strategije Njemačke.

  • Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez sankcija! Nema teorije! Šah mat, gotov je! Njemačka priprema strategiju za rješenje situacije u BiH! Strategija ima pet dijelova, a glavni dio su sankcije, kazao je Ahmetović.

Dodik je sada situaciji u kojoj povratak nazad i odustajanje od tzv. vraćanja nadležnosti vrlo vjerivatno znači političko samoubistvo, dok nastavak blokada i dalje rušenje ustavno- pravnog poretka znače nove sankcije, dalju izolaciju i nešto drugačiji odlazak sa političke scene. Dakako, Dodika u spašavanju vlastite kože ne treba podcijeniti. U takvim je akcijama, već je dokazao, spreman ugroziti i mir, pišu Vijesti.ba.

Čitaj još:   VOZAČ AUTOBUSA SMRTI DOBIO (SAMO) 8 GODINA: Po jedna za svaku osobu koja je smrtno stradala... (foto)

izvor Hayat.ba

Dnevni horoskop za 28. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: Pitao komšinicu da mu pozajmi auto, odgovor ga ostavio bez teksta… (foto)

Đuro upitao zgodnu komšinicu sa Dorćola: BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, petak, Read more

ŠOK- Mima KARADŽIĆ priznao: “VARAO SAM TURISTE KAO NEZREO MOMČIĆ”… (foto)

Milutin Mima Karadžić jedan je od naših najpoznatijih glumaca, a Read more