IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIČ NAKON SASTANKA S ERDOGANOM: RAZGOVARALI SMO O PRIBOJU i situaciju u BIH- “Rekao sam da je besmisleno da mi…”

“Razgovarali smo i o Priboju, i o kompletnoj situaciji u regionu, kakvi su stavovi Srbije, kakvi Turske. Šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH”, rekao je Vučić ne ulazeći u detalje razgovora.

Dešavanja u Priboju, ali i situacija u Bosni i Hercegovini bile su teme razgovora između predsjednika Srbije i Turske Aleksandra Vučića i Recepa Tayyipa Erdogana, potvrdio je ovo Vučić nakon sastanka u Ankari. Predsjednik Srbije u razgovoru za Pink dodaje da je informisao Erdogana o napretku u gradnji putne infrastrukture između BiH i Srbije.

“Razgovarali smo i o Priboju, i o kompletnoj situaciji u regionu, kakvi su stavovi Srbije, kakvi Turske. Šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH”, rekao je Vučić ne ulazeći u detalje razgovora.

Vučić je poručio da je govorio o infrastrukturnim projektima, te precizirao koliko je tačno puta i mosta izgrađeno od Kuzmina Sremske Rače.

“Ja sam govorio o tome da je za nas važno da se povezujemo, gradimo puteve. Očekujemo da u oktobru završimo taj autoput od Kuzmina do Sremske Rače. Već je 77,86%, skoro 80%. Imamo završen predivan most, da ne idemo na onu ćupriju koju smo koristili do skora i nazivali mostom”, pojasnio je Vučić.

Čitaj još:   Aleksandar Vučić:"Garnizon Prve brigade VS zaražen koronavirusom..." (foto)

Predsjednik Srbije je dodao da u narednih godinu i po očekuje kraj radova na putu koji vodi do Bijeljine, te pojasnio da ostaje put koji vodi od Požege do Kotromana, tj. do Višegrada, ali da je njega besmisleno graditi u ovim okolnostima.

“Rekao sam da je besmisleno da mi gradimo ovu dionicu, ako niko neće graditi Višegrad-Sarajevo. Nadam se da će vlasti u BiH, ma koje, neću da ulazimo u to, donijeti odluku”, rekao je Vučić.

Na koncu, Vućić je dodao da je na sastanku sa Erdoganom bilo riječi i o pojedinim tačkama koje se tiču zajedničkog djelovanja dvije zemlje u međunarodnim organizacijama.

izvor: slobodnabosna.ba

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Lideri iz svih krajeva svijeta Erdoganu čestitali današnji izborni uspjeh…

Lideri iz svih krajeva svijeta uputili su čestitke predsjedniku Republike Read more